Werken aan een goede gezonde maaltijd

Foto: Wendy Huijbregts

Ze zeggen toch altijd dat de tijd zo snel gaat omdat je het naar je zin heb. Ja, dat klopt! En weet je wat ik het allerleukste vind? Die geweldige reacties van iedereen. Door al die toffe reacties krijg ik nog meer motivatie. Motivatie die deze drie weken al erg gegroeid is. Maar ja, van bijna nooit naar bijna iedere dag sporten is toch ook wel een verandering om trots op te zijn (al zeg ik het zelf).

Het sporten bij het Fitness Centrum met Marissa en het gehele team gaat goed, maar dat is het niet alleen. Wat ook erg belangrijk is, is de voeding. En als ik dan heel eerlijk mag zijn… ik vind dat het aller moeilijkste. Normaal gesproken at ik wanneer ik zin had om te eten, at ik waar ik zin in had , was het eten in het weekend behoorlijk aan de slechte kant. En daarbij dronk ik ook nog eens lekker veel frisdrank. Vaak werk ik tijdens het ‘avondeten’ bij Cafetaria ’t Steeke. En ik hoef jullie dan niet te vertellen, dat een heel klein frietje als je trek heb toch stiekem wel erg lekker is. De meeste dipjes heb ik dan ook echt rond het avondeten. Maar daar moet ik van leren, en ga ik ook van leren. Dat  betekent dat ik voordat ik ga werken een goede gezonde maaltijd moet nemen en zorgen dat mijn flesje water altijd in de buurt is .

Regelmaat, regelmaat, regelmaat

Waar ik op dit moment erg mee bezig ben is regelmaat te krijgen in mijn voeding. Mijn porties over de hele dag goed te verdelen. En de koolhydraten en suikers en vet te mijden. Dat is een hele omschakeling die niet altijd goed is voor mijn humeur. Maar ik weet zeker dat er binnenkort een dag komt dat ik het helemaal onder controle heb. Tot die tijd krijg ik heel veel hulp van Marissa. Ze houd heel goed in de gaten wat ik de weken door eet, op welke momenten en stuurt mij daar in waar dat nodig is. Want tsja, daar gaat nog niet alles helemaal goed in. Steeds weer krijg ik tips die ik dan weer ga proberen en mét succes!
De tussendoor maaltijden moet ik niet vergeten. Natuurlijk wel gezonde dingen en niet denken laat maar ik drink wel wat zodat de honger weer weg is. Ik maak nu voor een paar dagen mijn voeding klaar, zodat ik niet iedere dag bezig hoef te zijn met het eten. Nu nog een beetje variatie krijgen in mijn voeding  en dan gaat het helemaal goed komen. Sinds deze week heb ik een afspraak met mezelf gemaakt dat ik iedere dag zeker 2,5 liter water drink. Omdat ik nu iedere dag sport is dit zeker wel nodig.

O ja! Het aller belangrijkste van deze week was ik bijna vergeten. Ik heb mijn tweede weegmoment gehad en ben op dit moment 5 kilo kwijt.

Wendy wordt begeleid door Fitness Centrum Prinsenbeek en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners.
 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden