Breda promotie met Tour du Jour

Foto: Edwin van den Heijkant

Drie weken huist het programma Tour du Jour van RTL 7 deze maand in onze stad. Drie weken ouwehoeren wielerkenners onder de strakke regie van Wilfred Genee over de dagelijkse beslommeringen van de Tour de France. De voormalige vishal aan de haven van Breda van Restaurant Binnen is het prachtige decor.

Volgens marketing- en reclame goeroes kost het de gemeente – dus haar burgers – een schijntje om deze dagelijkse Breda promotie binnen te halen (€125.000 wordt gefluisterd). Vandaag mag ik met m’n matties en senior deel uit maken van het publiek. Van dichtbij onder het genot van een Leffe aanschuiven bij de tafelgasten van vandaag, Gert Jakobs, Frank Evenblij en Michael Boogerd.

De guitige Gert heeft de lachers al snel op zijn hand als hij reageert op de uitdagende vragen van Genee over de besteding van de rustdag in de Tour. Frank Evenblij hoopt dat hij vanavond een duik in de Mark bespaart blijft. Zijn vriend Erik Dijkstra heeft NAC-supporters opgeroepen de Willem 2 supporter Evenblij een nat pak te bezorgen. Gelukkig voor Evenblij blijft dat uit.

Het hoogtepunt van de uitzending is de binnenkomst van de vriendin van Kittel, Tess von Piekartz. Vlak voor haar komst breekt de hemel los boven de terrassen aan de haven De knappe blondine, in het dagelijks leven topvolleybalster in Zwitserland, verovert alle aanwezigen met haar charme en doet de hemel opklaren. Toeval bestaat niet.

Na anderhalf uur en een paar Leffe achter de kiezen zit het erop. Erg leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen van dit wielerpraatprogramma. Opvallend is de professionaliteit van Wilfred Genee die ook nu weer laat zien een vakman te zijn als tafelheer. Vanavond weer een aflevering met Breda in het middelpunt. Kijken dus!

Edwin van den Heijkant beschouwt onder het pseudoniem ‘de kenner’ het wel en wee in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden