Heerlijk zwemmen en wandelen in de zomer voor mensen met een chronische beperking.

Foto: Breda Actief

Breda Actief, het zwembad Sonsbeeck en trainster Marion de Wolf hebben de handen ineen geslagen. Samen maken zij het mogelijk dat mensen met een chronische beperking nu ook in de gehele zomer kunnen blijven sporten en bewegen.

Lekker zwemmen

Op donderdag 20 en 27 juli kan men gratis door Aquafit lekker bewegen in het water van het zwembad Sonsbeeck aan de Pieter Christiaanstraat 2 in Breda. Op 20 juli start een nieuwe groep met de Aquafit.
Het zwembad is voor iedereen geschikt vanwege de verstelbare zwembadbodem, rolstoel toegankelijkheid en de aanwezige tillift. Het water heeft een temperatuur van 30 graden hierdoor is het voor mensen met chronische aandoeningen een fijne manier om te bewegen. Mocht je na deze twee gratis proeflessen lekker willen doorgaan met Aquafit dan biedt zwembad Sonsbeeck je de mogelijkheid een 5-knippen-vakantie-kaart te kopen voor
€ 35,00 die tot 1 oktober 2017 te gebruiken is.

Wandelen en koffie drinken

Na een succesvolle editie vorig jaar vindt er een gratis kennismakingsles plaats op woensdag 16 augustus waar er een nieuwe groep van start gaat. Wandelfit vindt plaats in de buitenlucht in het Mastbos en worden de wandelingen gecombineerd met oefeningen om alle spieren soepel te houden. Deze wandeling en oefeningen zijn geschikt voor iedereen met een chronische aandoening. Ervaren trainster Marion de Wolf zorgt voor de deskundige begeleiding. Ook kun je op deze dag kennis maken met Nordic Walking. Nadien wordt met degene die dat willen gezamenlijk nog een kopje koffie gedronken. Heb je de pas er goed in gekregen tijdens deze gratis kennismakingsles, dan kun je dit lekker blijven doen bij Marion de Wolf voor € 22,50 per kwartaal.

Gezondheidsverbetering

Sporten en bewegen leiden tot gezondheidsverbetering bij mensen met chronische aandoeningen. Dat is een van de redenen waarom deze samenwerking tot stand is gekomen. Bovendien kan het voor de deelnemers fijn zijn om samen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Iedereen start tegelijk dus het is ook leuk om op deze manier nieuwe mensen te ontmoeten.

Meer informatie en aanmelden

Wil je ook lekker bewegen tijdens de zomer?
Kijk dan voor meer informatie over deze twee activiteiten op: www.breda-actief.nl/zomer-sporten/
Of meld je aan voor één of beide activiteiten via [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden