NAC gaat met nieuw elan voor outsidersrol in eredivisie: 40 punten!

Foto: BredaNieuws

NAC is van oudsher de club van onverwachte veranderingen. Maar dit jaar is het anders dan voorheen. Anders omdat impulsieve trainerswisselingen, onzorgvuldig gekozen aankopen, financieel geploeter en putwater uit de tap tot de verleden tijd lijken te behoren.

NAC heeft financieel de zaak op de rit. Sportief is de koers verlegd van dertigers naar talent met potentie. En dat is spannend. Supporters kijken reikhalzend uit naar komend seizoen. Gaat de nieuwe koers zijn vruchten afwerpen? Kan NAC de verrassing van het komende seizoen worden? De doelstelling staat op 40 punten.

Manchester City laat zien dat het menens is.

Uiteraard valt nog maar te bezien of het gefoeter over de pinten met de komst van Amstel definitief  afgerond is. Maar dat terzijde, want NAC kan, na twee jaar van weelderige wisselvalligheid op het tweede plan, laten zien of de nieuwe koers werkt. En of dat dit kansrijk is! De Parel investeert samen met Manchester City in kansrijke talenten die voor fris elan moeten zorgen. En voor komend jaar spelen de toptalenten van City ook daadwerkelijk in Breda. Garcia laat zijn hart spreken en blijft in Breda. Ambrose, Fernandes en Mari zijn in staat om NAC in de eredivisie kleur te geven. En flink ook. Maar dat is nog niet alles. Ook Bredaas talent als Sprangers, Snepvangers en natuurlijk El Allouchi en Meijers mogen aan het eerste ruiken. NAC krijgt vorm door het het slimme technisch beleid van Hans Smulders. Ook de aankopen uit zijn notitieboekje mogen er wezen.

Avondje NAC nieuw elan

NAC trainer Stijn Vreven zal zijn handen vol hebben om een elftal te smelden van wederom veel nieuwkomers. In ieder geval is de Parel weer terug waar het hoort. Ja, het weergaloze avondje NAC heeft weer het platform dat het verdiend. De Stillems kunnen de nekken weer strekken om over de schutting te kijken naar hun grotere broertje. De gehele eredivisie kan zich gaan opmaken voor de Bredase heksenketel waar niets wordt wat het lijkt.

En zo hoort het. NAC is terug. Anders; met een eigen gezicht, strijd en jonge spelers met lef. Tuurlijk zijn die 40 punten mogelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden