Een groot Nederlands spektakel op het Chasséveld in Breda

Zaterdag 6 augustus stond Breda in teken van het Nederlandse lied. Wat een weer! De zon was goed aanwezig, de sfeer zat er in het begin al gelijk goed in.

Breda in Concert was dit jaar voor het eerst samen georganiseerd met Nederland Muziekland van SBS. De reden? De impuls voor het publiek vergroten en het festival nog groter te maken. De presentatie was voor deze eerste keer in handen van Nick Nielsen.

Van oude rotten in het vak tot ‘jonkies’

Met 21 artiesten op het podium zoals Roy Donders, André Hazes jr., René Schuurmans, Lil Kleine, Jannes, Henk Bernard, Marianne Weber & John de Bever, Danny Froger, Wesley Klein, Vinzzent, Jeffrey Heesen, Henk Dissel, John West, Lange Frans, K-otic, Snollebollekes, Arjan Oostrom, Jaman, Jelle B, Nelis Leeman, Rinus Werrens, Ferry de Lits en DJ Arjan Nijs van het Stamineke was het een heel groot feest met voor ieder wel wat wils. De grootste fans stonden vooraan en gilden luidkeels de namen van hun favoriete artiest.

Ook op het VIP deck was het goed vertoeven met een hapje en een drankje. Op het deck keek je uit over het hele terrein, de mensen genoten naar hartelust.

Verrassing voor Snollebolleke

Roy Donders kwam met twee mooie danseressen en danste en zong figuurlijk het dak eraf. André Hazes jr is in opmars en met zijn hit ‘Leef’ zong heel het Chasséveld mee. Voor Snollebolleke was er een grote verassing. Hij kreeg van Danny Froger maar liefst twee gouden platen uitgereikt. Hij was serieus verbaasd maar zeker zo blij.

Nederland Muziekland

Bierdouche voor Lil Kleine

Rapper Lil Kleine kreeg helaas het nodige bier over zich heen maar liet zich niet kisten. “Jullie krijgen mij niet het podium af hoor”, riep hij tegen de biergooiers in het publiek. Aan zijn ‘bodyguards’ de taak, de raddraaiers aan te wijzen bij de security, zodat ze aangepakt konden worden. Professioneel als hij is riep Kleine op het eind nog “Breda, op een aantal biergooiers na, jullie zijn top” en sloot af met zijn hit ‘Drank & drugs.’

John West van de blikjes tonijn had gevraagd of John en Lange Frans een zomerhit konden maken. Dat is gelukt. John West en Lange Frans hebben opnieuw een zomerhit te pakken met ‘Wat een hete zomer’. Die was voor het eerst te horen op Nederland Muziekland. De single is vanaf nu gratis twee weken te downloaden op de website van John West.

En zo ging het maar door. Ellke artiest had iets bijzonders. Het publiek genoot, mede door het warme weer werd er lekker gedronken en gegeten bij alle standjes en foodtrucks op het terrein.

Gebroeders Ko sluiten in stijl af

Rond 23 uur was het tijd voor de grote afsluiter van deze mooie dag. Die eer was voor de Gebroeders Ko. Die jongens hebben nog steeds energie voor 10. Het hele publiek ging los: ze zongen uit volle borst mee en sprongen aan een stuk door.

Nederland Muziekland – Breda in Concert chapeau en tot volgend jaar.

Nederland Muziekland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen