En Plein Publiek op Station Breda

Foto: En Plein Publiek

Afgelopen week dook En Plein Public op in Roosendaal, Oosterhout en in het Bredase Hoge Vucht.
Een vol programma met voor elke bezoeker wat wils. Op naar de zevende en tevens laatste locatie dit jaar; het gloednieuwe station van Breda!

9 september
We starten het programma om 17:00 uur met Verre Vriend kindervoorstelling ‘Despoot’ van Aat Dirks. Een lopende machine trekt een mannetje door de straten. Heeft het robotbeest de macht gegrepen en krijgt de mens een nieuwe plek in de evolutie? De onbeholpen man geeft zich nog niet gewonnen. Een hilarische slapstick over macht.

Om 18:00 uur is het tijd voor de buurtquiz met Breda’s Portret & Fotochallenge 2016 van Stichting Nieuwe Veste. Aansluitend maken we een kringfoto van alle aanwezigen. Ook treden de jonge podiumtalenten van Kunstbende en Festival 39Graden op. Laat je door hun mooie, krachtige en soms ontroerende podiumkunsten verrassen!

Rond 19:00 uur begint Goede Buurvoorstelling ‘Around us’. Dit poject is een community Art Project van Dansnest, Dyane Donck & Stichting Electron. Kunstenares Dyane liet zich door de culturele diversiteit van de nabije wijk Liniekwartier inspireren tot een compositie. Dit gaf voor Dansnest en aanleiding om deze muzikale indrukken te visualiseren. De typische constructie en elementen van het station inspireerden Dansnest tot een choreografie die de Noord- en Zuidzijde verbindt. Kijken en bekeken worden, dans en beweging vloeien in elkaar over bij de indringende muziek van Dyane die je in gedachten doet reizen naar andere oorden. Tevens om 19:00 uur 1-2tjes van de Stilte. Dicht op de huid van de toeschouwer ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. In een tijdspanne van tien minuten wordt de dans onder de loep genomen.

Willemstraat
Vanaf 20:00 uur speelt avondvoorstelling ‘Special’ van dansgezelschap LeineRoebana. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor de opening van het station en het festival En Plein Public! Een zangeres en een danser ‘reizen’ over de Willemstraat naar het nieuwe Station Breda. Moderne dans, onder begeleiding van live muziek.

Om 21:00 uur speelt Sonny Rering. Hij is een enthousiaste singer-songwriter, vanaf zijn achtste jaar al bezig met muziek. De combinatie zanger gitarist is voor hem altijd al een zeer geslaagde combinatie geweest zowel als solist of als lid van een band. Hij speelt het liefst muziek uit de jaren 60 en dat is dan ook wat we te horen krijgen van deze Bredanaar.

En rond zonsondergang starten we de Verre Vriend film, deze Amerikanse romantische cemedy actiefilm, geselecteerd door de filmkenners van IDFX begint als volgt: Machinist Johnny, wil soldaat worden als de burgeroorlog uitbreekt, maar voor het leger is hij nuttiger op zijn locomotief. Zijn vriendin Annabelle denkt daarom dat hij een lafaard is, maar dan kapen spionnen zijn trein met Annabelle aan boord en moet Johnnie beiden zien te redden.

Geniet verder van een hapje, drankje of ijsje van Cathy’s ijs en van de animatiefilms van het talent van de St. Joost kunstacademie afgewisseld met werk van cursisten van Stichting Nieuwe Veste.

Bekijk hier het hele programma

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen