Komende week bij Chassé Cinema

Filmstill 'Juliet, Naked'
Foto: www.chasse.nl

Vanaf donderdag kunnen bioscoopgangers bij Chassé Cinema kijken naar ‘Juliet, Naked’, ‘Raphael: the lord of the arts’ en de docu ‘Morisot – moed, storm en liefde’. Ook kun je @Podium Bloos terecht voor de Belcrum Bios Buitenfilm.

‘Juliet, Naked’

Vanaf donderdag 16 augustus

Annie en Duncan lijken bij elkaar te passen, maar na vele jaren samen vraagt Annie zich af of ze niet vastgeroest zitten in een slechte relatie. Duncan is een obsessieve fan van de obscure rocker Tucker Crowe. Hij is meer toegewijd aan zijn idool dan aan Annie. Wanneer Tucker’s grote hit van 25 jaar geleden in een nieuwe versie opnieuw wordt uitgebracht, leidt dit tot een ontmoeting met de enigmatische rocker zelf. Juliet, Naked biedt een komische kijk op de tweede kansen die het leven je geeft. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby.
Regie: Jesse Peretz / komedie, drama / met: Rose Byrne, Chris O’Dowd, Ethan Hawke / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten 2018, 105 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Raphael: the lord of the arts

Zondag 19 augustus: 10:30 | Arts in Cinema

Raphael: the lord of the arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van één der beroemdste kunstenaars ter wereld – Raphael Sanzio. Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zó intens en fascinerend leven geleid als hij. Ondanks dat hij al stierf op 37-jarige leeftijd, slaagde erin om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtig uitgebalanceerde dialoog tussen historische reconstructies en artistiek commentaar, volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven.

Morisot – moed, storm en liefde

Woensdag 22 augustus: 19:20

Regisseur Klaas Bense gaat in de documentaire Morisot – moed, storm en liefde op zoek naar de herkomst van een onbekend schilderij waarop Berthe Morisot (1841-1895) afgebeeld staat. Aan de hand van zijn zoektocht schetst hij een levendig en kleurrijk portret van het bewogen leven van de kunstenares. Morisot was de enige vrouw onder de grondleggers van het impressionisme, de vernieuwende kunststroming in de 19e eeuw. Terwijl haar mannelijke collega’s – Monet, Degas, Pissarro, Sisley en Renoir – wereldberoemde kunstenaars zijn geworden, is Berthe Morisot als schilder relatief onbekend gebleven. Maar ze was een moedige vrouw die sociale conventies doorbrak.
Regie: Klaas Bense / documentaire / Nederland 2018, 70 min. / Frans en Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

Belcrum Bios Buitenfilm @Podium Bloos

Vier de zomer bij Belcrum Bios; neem je eigen strand- of vouwstoeltje mee of neem plaats op de tribune (vol=vol) en geniet! Laat de zwoele zomeravond het afweten, dan wordt de film vertoond in de theaterzaal van Podium Bloos.

Loving Vincent – vrijdag 17 augustus – inloop vanaf 20:30 (film start zodra de zon onder is)

‘Loving Vincent’ is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.
Regie: Dorota Kobiela, Hugh Welchman / animatie / met de stemmen van Saoirse Ronan, Helen McCrory, Aidan Turner / Verenigd Koninkrijk 2017, 95 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

La isla minima – woensdag 22 augustus – inloop vanaf 20:30 (film start zodra de zon onder is)

Spanje, 1980. Twee tienerzussen verdwijnen onder verdachte  omstandigheden in een verlaten dorp in de diepe moeraslanden van Zuid Spanje. Twee politieagenten die elkaars tegenpolen zijn vertrekken vanuit Madrid naar de getroffen regio. Wanneer ze op twee lijken stuiten, moeten de agenten hun verschillen opzij zetten om de moordenaar onder ogen te komen die al jaren het dorp in de ban houdt.
Regie: Alberto Rodríguez / thriller / met: Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, Nerea Barros / Spanje 2014, 105 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld informatie

Kaarten

Kaarten voor de premièrefilms en meer informatie over het programma zijn te vinden op de website van Chassé Cinema of via het bespreekbureau: 076-5303131.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden