bREDa kleurt dit weekend weer rood

Foto: Red Head Days

Roodharigen uit de hele wereld hebben dit jaar ook weer de kans om elkaar te ontmoeten tijdens de Redhead Days, een uniek festival in de binnenstad van Breda voor mensen met deze prachtige haarkleur.

De dertiende editie, van vrijdag 21 september tot en met zondag 23 september 2018 biedt dankzij Aon een mooi gevarieerd festivalprogramma.

Op vrijdag is er een Kick Off Party in ‘Aan Boord’. Voor velen een weerzien met oude bekenden, voor nieuwelingen een gelegenheid om vrienden te maken. Dit jaar heeft de organisatie ook een Pubquiz georganiseerd.
Op zaterdag zijn er op het Kasteelplein diverse foodtrucks met een lounge area en kinderactiviteiten. Op het programma staan o.a. een Speedmeet, Boottocht, Stand Up Paddling en een fotoshoot in de woelige sferen van
Ierland. In de avond is de befaamde pub crawl met daarna een spetterende afterparty.

Fotoshoot

Op zondag is het hoogtepunt van het festival; de grote fotoshoot in het Valkenberg Park om 12:10, afgelopen edities gingen er meer dan 1000 roodharigen samen op de foto. Dit jaar zit er een kleine omweg in de route en wordt er vooraf ook een groepsfoto gemaakt in de Catharinastraat. Na de grote fotoshoot is er een picknick in het park en zijn er volop activiteiten te beleven, zoals de challenges, waarbij de organisatie op zoek gaat naar o.a. de bezoeker met de langste rode baard en de grootste roodharige familie.

Een bijzondere bijdrage aan deze editie, is van neuro-analist Guus Bruijsten en Josh Richards. Bruijsten geeft een lezing over hoe het brein werkt en onderzoekt hij samen met zijn team door middel van een brainfie of de hersenen van roodharigen anders zijn. Richards is een van de drie roodharigen die in de race zit om mee te gaan als eerste bemande missie naar Mars en vertelt over deze rode planeet. Ook dr. Tim Wentel
geeft een wervelende lezing over de geschiedenis en bijzonderheid van roodharigen.

Overnachten tijdens het Redhead Days-weekend kan onder meer op de speciaal voor het festival ingerichte camping de Rooi Pannen, aan de rand van de binnenstad. Initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Redhead Days is Bart Rouwenhorst. De eerste editie vond plaats in 2005 in Asten, toen nog met een bescheiden aantal bezoekers. Al snel verhuisde de Roodharigendag, zoals het evenement aanvankelijk heette, naar Breda en groeide uit tot een meerdaags festival onder de noemer Redhead Days.

Tot voor kort ging de organisatie ervan uit een jaar over te slaan en pas in 2019 de eerstvolgende editie van het evenement te organiseren, maar nu zij in risico-en verzekeringsadviseur Aon een nieuwe hoofdsponsor heeft weten te vinden, is de verbondenheid met de regio en internationale oriëntatie wederom te ervaren bij dit unieke festival in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden