Dineren op filmlocatie ‘De Dirigent’

Foto: Shooting Star Filmcompany BV

De Avenue en Pathé hebben de handen in elkaar geslagen en komen met een uniek concept: een diner op de filmlocatie van ‘De Dirigent’ en vervolgens de film in voorpremière zien bij Pathé. En dit alles op woensdag 24 oktober. Producent Dave Schram is die avond ook aanwezig om vragen te beantwoorden van nieuwsgierige kijkers.

De Avenue in Breda was vorig jaar één van de bijzondere filmlocaties voor de nieuwe Nederlandse film ‘De Dirigent’. Het diner vindt plaats in de prachtige bovenzaal van de Avenue, de Sociëteit. De zaal heeft zijn uitstraling te danken aan het gewelfde plafond van de oude Rooms-Katholieke schuilkerk. Het plafond en de houten vloer geven de Sociëteit een warme, sfeervolle uitstraling.Tijdens het diner waan jeje in de film.

Na het diner wandel je met de hele groep naar Pathé Breda, waar er in de zaal de stoelen gereserveerd zijn voor de dinergasten. Producent Dave Schram is in de zaal aanwezig voor een Q&A. De film is in het reguliere programma te zien vanaf donderdag 25 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Synopsis ‘De Dirigent’

De film ‘De Dirigent’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?  

De regie is in handen van Maria Peters, die ook bekend is van jeugdfilms als ‘Pietje Bell’, ‘Kruimeltje’ en ‘De Groeten van Mike’ en van ‘Sonny Boy’ (2011) gebaseerd op het ware verhaal over een verboden liefde. De rol van Antonia wordt gespeeld door Christanne de Bruijn die vooral veel theater op haar naam heeft staan. Ook speelde ze een gastrol in o.a. Flikken Maastricht en Moordvrouw. Andere bekende acteurs zijn o.a. Annet Malherbe (o.a. Gooise Vrouwen), Raymond Thiry (o.a. Penoza) en Gijs Scholten van Aschat (o.a. Publieke Werken).

De Dirigent De Dirigent

Programma

18:00 – 18:30 uur       Ontvangst bij De Avenue
18:30 – 20:00 uur       Pathé Filmdiner – driegangen keuzemenu
20:30 uur                    Start zaalprogramma met Q&A Producent Dave Schram en start film

Tickets

Tickets voor Pathé Filmdiner, inclusief het filmticket voor de voorpremière met de Q&A op woensdag 24 oktober zijn tot uiterlijk 23 oktober 2018 te bestellen via de website van De Avenue voor €30,00 / aantal tickets is beperkt.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen