Blinded by the light en La Quietud in première bij Chassé Cinema

Deze week gaan Blinded by the light en La Quietud in première. Vanaf woensdag 28 augustus draait er een nieuwe kinderfilm: Jim Button en de stad van de draken.

In Blinded by the light ontsnapt Javed maar wat graag aan het bekrompen Britse stadje waar hij woont, racisme en zijn traditionele Pakistaanse vader. Als een klasgenoot hem de muziek van Bruce Springsteen laat horen, ontdekt Javed een nieuwe uitlaatklep om met zijn eigen stem uiting te geven aan de dingen waarvan hij droomt. In La Quietud hebben de zussen Mia en Eugenia hun hechte band altijd weten te behouden. Als hun vader een beroerte krijgt en in een coma terechtkomt, keert Eugenia terug naar La Quietud, het landgoed van haar familie vlakbij Buenos Aires. Al snel na de hereniging met haar zus en moeder, worden de drie vrouwen geforceerd het verleden onder ogen te komen.

Wegens het grote succes van afgelopen jaar, viert Belcrum Bios op 22, 23, 24, 30 en 31 augustus de zomer met Belcrum Bios Buitenfilm op het plein van Podium Bloos. Filmliefhebbers nemen een kussen, strand- of vouwstoeltje mee en genieten van de beste films onder de sterren. Met deze week: BlacKkKlansman, Cold War en Green Book.

Zaterdag 24 augustus wordt de gay film Retablo vertoond. De 14-jarige Segundo woont met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes. Als hij een geheime kant van zijn vader ontdekt stort zijn wereld in elkaar.

Vanaf woensdag 28 augustus draait er een nieuwe kinderfilm in Chassé Cinema: Jim Button en de stad van de draken. De avontuurlijke jongen Jim Button gaat samen met zijn goede vriend Lucas de
machinist en stoomlocomotief Emma op avontuur.

Ga mee op een muzikale reis om de wereld met de woensdagdocu Mantra: sounds into silence. Ontmoet allerlei mensen van diverse achtergronden: variërend van Tibetaanse monniken tot hip-hop muzikanten en gevangenen. Allen doen verslag van de blijvende positieve effecten van het Kirtan-zingen (mantra’s). Na afloop van de film is er gelegenheid om het mantra zingen zelf te ervaren tijdens een optreden met KirtanBliss.

Blinded by the light v.a. do 22 aug (bekijk de trailer hierboven)
Inspirerend drama van regisseur Gurinder Chadha (Bend it like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van het Britse stadje Luton en zijn traditionele Pakistaanse vader. Als een klasgenoot hem de muziek van Bruce Springsteen laat horen, ontdekt Javed een uitlaatklep om met zijn eigen stem uiting te geven aan de dingen waarvan hij droomt. Gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. De film kreeg een staande ovatie op het Sundance Film Festival. regie: Gurinder Chadha / drama/ met: Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir, Nell Williams, Dean-Charles Chapman, Aaron Phagura / Verenigd Koninkrijk 2019, 118 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

La Quietud v.a. do 22 aug bekijk de trailer hieronder)
Als hun vader in een coma terecht komt, keren de zussen Mia en Eugenia terug naar La Quietud, het landgoed van hun familie vlakbij Buenos Aires. Samen met hun moeder worden ze geforceerd het verleden onder ogen te komen. regie: Pablo Trapero / drama / met: Bérénice Bejo, Martina Gusman, Édgar Ramírez / Argentinië 2018, 111 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

Ticketinformatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 19 augustus online te reserveren bij Chassé Cinema via chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema via 076 530 31 31.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden