Festival 39Graden zoekt jong talent

Foto: Fotoloet

Van vrijdag 7 t/m zondag 9 februari 2020 vindt de twaalfde editie plaats van Festival 39Graden: dé start voor jong talent tussen de 15 en 21 jaar.

De organisatie is in handen van een jongerenredactie, die wordt ondersteund door de professionals van initiatiefnemer Podium Bloos. Voor de programmering is het festival op zoek naar jonge theatermakers, regisseurs, acteurs, (urban) dansers, choreografen, muzikanten, circusartiesten en tekstschrijvers. Jongeren met een artistiek idee kunnen zich tot 19 oktober aanmelden via [email protected]

Meer dan een theaterfestival

39Graden is veel meer dan alleen een theaterfestival. Deelnemers worden in de aanloop naar het festival begeleid door jonge professionals uit het veld, ontmoeten andere talentvolle jongeren, bezoeken samen voorstellingen én profiteren van vele andere ontwikkelingsmogelijkheden, zoals masterclasses en workshops. Het hoogtepunt ieder jaar is het festival, waarbij alle talentvolle jongeren samenkomen, elkaars werk zien en van elkaar leren. Kijk voor meer informatie op www.39graden.nl.

Gouden Thermometer

Tijdens de finale van het festival wordt de Gouden Thermometer uitgereikt, een stimuleringsprijs voor de meest in het oog springende voorstelling. Voorwaarde is dat jongeren het stuk zelf hebben gemaakt. De winnaar ontvangt een productiebudget van € 750,- voor de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling.

Van lokaal naar internationaal

In 2008 vond Festival 39Graden voor het eerst plaats in Podium Bloos. Bredaas talent kwam bij elkaar om hun kwaliteiten met elkaar te delen. Inmiddels is het festival gegroeid van een lokaal naar een internationaal festival. Naast Bredase jongeren vertegenwoordigt 39Graden ook jongeren uit Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Maastricht en zelfs van over de grens uit België.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden