Nieuwe editie Ogentroost in Podium Bloos

Foto: Jona Harnischmacher

Op vrijdag 25 oktober 2019 vindt een nieuwe editie van Ogentroost plaats in Podium Bloos. Ogentroost is een avondvullend programma met inspirerend werk van jonge makers die dichtbij Podium Bloos staan.

Met deze editie werk van: interdisciplinair gezelschap KNOT Kollektiv, urban danser Rohiet Tjon Poen Gie, schrijver Bart Smout en choreografe Kristel van Issum.

KNOT Kollektiv | Internal Jogging (dans, circus, theater)

Iedere dag kruisen onze paden met honderden mensen. Hoe kunnen we ons zo alleen voelen in een wereld die zo verbonden is? Het Tilburgse KNOT Kollektiv zoekt via dans, circus en performance naar de meest fundamentele vorm van connectie: lachen. Lachen is namelijk een vorm van intern joggen, een ontsteker van grote verwachtingen. KNOT Kollektiv is geselecteerd uit de Open Call die Chassé Cultuurfonds en Podium Bloos dit jaar samen hebben uitgezet ter ondersteuning van jonge makers.

Rohiet Tjon Poen Gie | We shall return (dans)

Urban danser Rohiet geeft hiphopdans een extra dimensie door er elementen van moderne en klassieke dans in te verweven. En niet alleen als danser, maar ook als choreograaf en docent brengt hij de verschillende stijlen samen. Met zijn swingende en dynamische performance en onbegrensde enthousiasme, weet Rohiet elk publiek aan te steken. Onlangs ontwikkelde hij een nieuwe choreografie: We shall return. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Wat gaan we nu doen? Een zoektocht naar onze identiteit, een glimp van onze geschiedenis, een eerbetoon aan onze voorouders.

Bart Smout | De geboorte van schuld (literatuur)

Bart Smout (1983) woont en werkt in Tilburg en schreef onder andere voor de Volkskrant, De Optimist en Hard//Hoofd. Hij was redacteur van het literaire tijdschrift De Titaan en stond als schrijver onder meer op de podia van Lowlands en Festival Tilt. Tijdens Ogentroost leest hij twee fragmenten voor uit zijn nieuwe roman De geboorte van schuld, die live worden geïllustreerd door illustrator Jeroen de Leijer. De tekeningen worden ter plekke geveild door presentator Lukas Meijsen.

Kristel van Issum | Catalog of Shadows (installatie, film)

Wie zijn onze archetypes en wat is hun schaduwzijde? Samen met cineast Martin Kers neemt Kristel van Issum je mee in een minutieus observeren. Film wordt ingezet als fotografisch middel, levensgrote foto’s komen zo tot leven. Samen met de Zweedse danseres en actrice Ulrika Kinn Svensson creëerden van Issum en Kers zeven vrouwelijke karakters, allemaal zijn ze geïnspireerd op de maagd Maria. Tijdens Ogentroost zien we een van de zeven portretten en licht Kristel van Issum haar werk Catalog of Shadows toe, dat een vervolg krijgt tijdens Breda Photo 2020.

Ticketinformatie

Regulier : € 13,-
Student : € 7,50
We Are Public : Gratis (alleen deurverkoop)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden