Organisatie Breda Drijft zeer trots [update]

Foto: Bootje Varen Breda

Bootje Varen Breda, de organisatie van Breda Drijft,  kijkt trots en zeer tevreden terug op de tweede editie van Breda Drijft. Breda Nieuws sprak met Thibaud van der Steen van Bootje Varen Breda.

Er was veel media aandacht in onder andere het AD, de Telegraaf, Omroep Brabant zie video, NOS en RTL journaal (bij het weer) en lokale nieuwsmedia zoals Breda Nieuws. Zo kwam naast het evenement ook Breda als bruisende stad goed naar voren. Gelukkig viel het evenement niet in het water. Deze week is de prachtige aftermovie online gekomen op de Facebookpagina van Breda Drijft.

Zon

In de ochtend viel het nog met bakken uit de hemel maar een uur voor aanvang begon het langzaam op te klaren. Toen iedereen te water was, brak zelfs de zon helemaal door. “Zoveel mensen hebben met hun smartphone het weerbericht in hun hand, dat ze letterlijk zagen dat het met het weer wel goed zou komen”, zegt Thibaud van der Steen. Er kwamen bijna 1100 kapiteins en matrozen op het evenement af. Zij dreven op een grote variatie van 400-450 ongemotoriseerde opblaasbare objecten. Een stuk meer dan de tweehonderd van de eerste editie.

De spreiding van de deelnemers over vijf locaties en op meerdere tijden inchecken verliep soepel. Enkele personen hadden meer moeite om hun al opgeblazen bootje naar de haven van Breda te krijgen. Gelukkig had dit mooie evenement geen noemenswaardige incidenten. De EHBO-posten behandelden gelukkig maar enkele kleine wondjes.

Winnaars

Bootje Varen Breda heeft de winnaars van de leukste outfit en leukste bootje van Breda Drijft bekend gemaakt.

Breda Drijft 2015 meest originele drijvende object
Breda Drijft 2015 best verklede kapitein


>> Lees het Breda Drijft verslag met video en véél foto’s

Komende evenementen

Bootje Varen Breda mag tijdens het seizoen zo’n 20.000 gasten ontvangen. Daarnaast worden de evenementen die georganiseerd worden ook belangrijker en is hierin ruimte voor groei. Zo vindt op zondag 6 september een wakeboard event plaats en op vrijdagavond 11 september een Sail in movie. Alle evenementen die Bootje Varen Breda organiseert, zijn in het leven geroepen om de Haven meer leven te geven en in het kader van Het Bruisend Waterplein. Dit is een belangrijk project binnen de gemeente Breda.

Breda Drijft 2016

Net als dit jaar zal Breda Drijft de zondag voorafgaand aan de zomervakantie plaatsvinden. Noteer nu al zondag 24 juli 2016 in je agenda en meld je aan via Facebook.

Sail-in Movie 2015 Breda
Sail-in Movie
Wakeboard show haven Breda
Wakeboardshow

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden