Rondleiding Stadhuis – 12 augustus 2015

Woensdag 12 augustus houdt het Gilde De Baronie een rondleiding door het Bredase stadhuis aan de Grote Markt. Start om 13.30 uur vanaf de ingang van de Grote Kerk. Deelname: Volwassenen € 3,50 pp; kinderen € 1,75 pp. De rondleiding duurt ± 1½ uur.

In de 14e eeuw is er al sprake van een Raethuis op de huidige locatie. In 1534 ging het in vlammen op tijdens de grote stadsbrand. Vervolgens is het herbouwd, uitgebreid, verbouwd en gemoderniseerd. De huidige voorgevel dateert van 1767. De achterzijde is van 1925.

De speciale band van Breda met de Nassaus en de Oranjes blijkt uit de vele portretten die van hen te zien zijn in het stadhuis. Ook treffen we interessante sporen aan uit de tijd dat in dit gebouw recht gesproken werd.

Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over het interieur van onder andere de grote hal, de grote en de kleine trouwzaal, de raadzaal, de collegekamer, de De Grez-kamer en de middeleeuwse tongewelven. Ook krijgen deelnemers informatie over de architectuur van het gebouw en over het Stadserf.

Ga mee naar het stadhuis met het Gilde De Baronie!

Bron: Gilde De Baronie: Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden