Sail-in Movie groot succes in Haven [video]

Op vrijdag 11 september is de Haven van Breda omgetoverd tot een indrukwekkende openluchtbioscoop. De reden hiervoor is de Sail-in Movie, georganiseerd door Bootje Varen Breda.

Terwijl er eerder in de week nog regelmatig regen valt, is daar op vrijdagavond geen sprake van. “Het weer is top! Ideaal voor een openluchtbioscoop”, aldus Thibaud van der Steen van Bootje Varen Breda. Dat dit weleens de laatste zomerdag van 2015 zou kunnen zijn, is blijkbaar bij weinig mensen onopgemerkt gebleven. Alle sloepen zijn volgeboekt, er zitten mensen op de lage kade en er zijn veel bezoekers die meegenieten vanaf de terrassen.

Verdubbeling van de bezoekersaantallen

De film wordt, net als vorig jaar, gesponsord door bioscoop Pathé Breda. Tijdens de eerste editie van de Sail-in Movie werd de Disney film Maleficent vertoond, met in de hoofdrol Angelina Jolie. Dit jaar is de keuze gevallen op de romantische actiefilm Focus, met in de hoofdrol Will Smith. Dat deze film een breder publiek aanspreekt, blijkt uit de bezoekersaantallen. Deze zijn ten opzichte van het eerste jaar verdubbeld. Van der Steen zegt veel positieve reacties te hebben ontvangen over alweer een succesvol evenement op het water. Over een antwoord op de vraag of er volgend jaar weer een Sail-in Movie georganiseerd zal worden, hoeft van der Steen dan ook niet lang na te denken. “Absoluut”.

Wil je er de volgende keer (weer) bij zijn? Houd dan Facebook in de gaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden