Open Monumentendag Breda

Foto: OMD Breda

Leer je stad (nog) beter kennen. Kom naar de Open Monumentendag op 11, 12 en 13 september en laat je onderdompelen in 763 jaar Breda! Meer dan veertig monumenten openen hun deuren.

De Open Monumentendag begint op vrijdagavond met een theatervoorstelling in de Faam en een rondleiding in de Belcrum, aan de Liniestraat 19. Princenhage combineert het landelijke thema Kunst & Ambacht met de herdenking van het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh. Het hele weekend kun je terecht in onder andere Moti, het Stadhuis, De Koepel, het Begijnhof, het Breda’s Museum, Kasteel Bouvigne, de Waalse Kerk, Concordia en De Beyerd.

Sjaal Reus van Breda

In de Passage Zuidpoort wordt de sjaal voor de Reus van Breda overhandigd. De Bredase reus Gideon werd in 1549 in de optocht gedragen als de Nassaus op het kasteel ‘deftig’ bezoek kregen. De gasten moesten immers worden verwelkomd en beziggehouden. Lees hier het verslag over het Spelletjescafé waar middagen werden gebreid aan de sjaal.

Op de website van Open Monumentendag Breda kun je zien waar je terecht kunt. Er zijn ook vele activiteiten te doen zoals rondleidingen, films, muziek, theater en dans. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten te doen.

haagsemarkt OMD Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden