Varend kunstinitiatief meert af in Breda

Foto: Laura Schippers

Het Atlas Initiatief met het schip ‘Atlas’ meert af aan het Haveneiland in Breda op zondag 20 september. Het varende kunstinitiatief biedt ruimte aan kunstenaars, kunstorganisaties en -studenten voor werkperiodes en / of exposities.

Na een tocht van twee dagen over zee van Hamburg naar Stellendam vaart het schip ‘Atlas’, 20 september van Stellendam naar Breda. De voormalig Poolse viskotter van 24,50 meter lang uit 1974, is in maart in Duitsland gekocht door initiatiefnemers Stijn de Geus en Laura Schippers.

Het voormalig visruim, nettenruim en voorhut gaan dienen als atelier, expositieruimte en residentieplek. Tegelijkertijd zal het schip in een aantal jaar omgebouwd worden tot een zelfvoorzienend schip: het schip wordt o.a. zeilend gemaakt (extra masten) en er wordt gezocht naar duurzame en innovatieve oplossingen voor het verblijf op zee.

Over ongeveer 5 jaar verlaat het Atlas Initiatief de thuishaven Breda en trekt de wijde wereld in als varende kunstresidentie. Zo legt het Atlas Initiatief verbindingen over de hele wereld, vanuit Breda. Door de continue verschuivende perspectieven wordt steeds de vraag gesteld hoe je te verhouden tot de wereld van vandaag de dag.

 

Reacties

Cookieinstellingen