Breda Barst bijna klaar voor feestje

Over iets meer dan 17 uur, om precies te zijn drie uur zaterdagmiddag, wordt in park Valkenberg het startschot gegeven voor het 20-jarig jubileum van Breda Barst. Maar voor het zover is moet er altijd eerst nog een hoop verbouwd worden. En dat ‘feestje’ begon donderdagochtend.

Om acht uur ’s ochtends druppelen de eerste bouwers het park binnen. Mondjesmaat komen er steeds meer mensen bij en rond de klok van negen uur is de ploeg voor die dag vrijwel compleet. Een ploeg van vrijwilligers die zich voor honderd procent willen inzetten. Voor velen inmiddels vaste prik, anderen komen voor het eerst. Allemaal even verschillend: jonge meiden, een ex-kroegbaas, mannen van de sociale werkplaats, professionele podiumbouwers, studenten… En allemaal met hetzelfde doel: het park omtoveren tot een ‘mini-festivalterrein’ en twee dagen vol genieten.

Nat, natter, natst

Het is leuk om te doen, maar ook best zwaar. Zeker als de regen met bakken uit de hemel valt. Maar er moet gewerkt worden. Het park moet worden afgezet , podia moeten worden geïnstalleerd, er moeten borden komen boven de wc’s, de nooduitgangen en de in- en uitgangen en ondertussen rijden vrachtwagens af en aan om spullen te brengen. En ondanks de helse regenbuien blijft iedereen lachen en is de sfeer op en top.

Aan het einde van de dag kijkt Marre Baljet van Production World tevreden rond. “We zitten goed op schema. Er moeten nog wel wat dingen gebeuren, maar we hebben vandaag al heel veel gedaan en dat ondank de regen. Supertrots en blij zijn we met al onze vrijwilligers die ondanks de helse regenbuien – en er kwam af en toe echt wel veel naar beneden – keihard doorgewerkt hebben.”

Droge voeten

Het gras in het park heeft aardig wat te leiden onder al die regen. Daarom dat de organisatie ons op het hart drukt dat er alles aan gedaan wordt om de bezoekers het zo aangenaam mogelijk te maken. “We nemen extra maatregelen, zodat de bezoekers van Breda Barst in ieder geval droge voeten hebben”, aldus technisch producent Jeroen Backx.

Vier podia

Verdeeld over vier podia kun je zaterdag en zondag genieten van muziek van onder andere onder andere Fiction Plane (UK), Navarone, Pauw, Audio Adam, The Cool Quest, The Delta Saints (US), Lucas Hamming, My Baby, Double Veterans (BE), Herder, Robbing Banks, For I Am King, 2 Years To Apocalypse, Tarantino, The Royal, Death Alley, The Greatest Handshake (BE) en Angstgegner. Maar ook lokaal en regionaal talent krijgt de kans om van zich te laten horen. Dat gebeurt op zondag tussen half twee en vijf.

Vervoer

Breda Barst vindt plaats in park Valkenberg. Parkeren kan in de buurt van het park. Inmiddels maakte de NS bekend dat er geen treinen zullen rijden naar en van Breda. Er worden wel bussen ingezet. Hou hier rekening mee! Kijk voor actuele reistijden op de website van de NS.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden