Weekagenda Mezz vanaf 5 oktober

Foto: Asja Vossen

Het programma in Mezz gaat deze week alle kanten op. Op vrijdag start het poppodium met psychedelische noiserock van Helly Venray, gevolgd door nostalgische popmuziek van The Maureens, Kovacs (uitverkocht) en singer-songwriter Lucie Thorne.

Al sinds 1987 maakt Hallo Venray de lokale clubs en kraakpanden onveilig met hun psychedelische noiserock. Vergelijkingen met The Velvet Underground en Neil Young zijn snel gemaakt. Automatic Sam bekleedt de psychedelische hoek van het rockspectrum met hun oprechte stonerrock, blues en punk. De Bredase band There There speelt op vrijdag 9 oktober een duistere en dynamische mix van postrock, pop noir en postpunk. In het voorprogramma staan Automatic Sam + There There.

Jupiler Zaal open 20.00 / aanvang 20.30 / toegang €13,50

Vrijdag 9 oktober – The Maureens

Het was de gezamenlijke liefde voor harmonische en speelse gitaarpop geweest die tot de oprichting van The Maureens leidde en ja, dat hoor je. Melodieuze alternatieve popmuziek, die doet denken aan de Beach Boys, Byrds en Teenage Fanclub, tot in de puntjes aangenaam perfect uitgevoerd. Met The Maureens in het gehoor gaan we weer even terug naar de sound van de nostalgische jaren zestig.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang gratis

Zondag 11 oktober – Kovacs – UITVERKOCHT

Een rauw en eerlijk geluid, maar altijd met een donker randje. Vanwege haar zware stem en stijl zijn vergelijkingen met Portishead, Shirley Bassey en Amy Winehouse nooit ver weg. Met de orkestrale pop-noir waarmee Sharon Kovacs haar stem echter aankleedt, wordt haar muziek een uniek fenomeen. Debuut-EP en gelijknamige hitsingle My Love waren de lont die haar carrière in vuur en vlam hebben gezet.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €17

Zondag 11 oktober – Lucie Thorne (AU)

Wanneer je naar de Australische singer-songwriter Lucie Thorne luistert hoor je niets dan warme, intieme liedjes, die diepgeworteld zijn in Americana. Liefhebbers van PJ Harvey en Joni Mitchell zullen haar muziek zeker kunnen waarderen. De show van zondag is onderdeel van de tour rondom haar nieuwe album Everything Sings Tonight.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden