125 Vincentjes in Breda’s Museum

Foto: Breda's museum

Vincent van Gogh blijft een onuitputtelijke inspiratiebron voor iedere kunstenaar. En dat blijkt des te meer uit de schilderwedstrijd ter ere van het Van Gogh jaar. Kom deze tentoonstelling bekijken in het Breda’s museum.

631 Schilders uit Nederland en België gaven hun eigen interpretatie aan het werk van Van Gogh. Hieruit heeft een vakjury 125 werken gekozen om ter afsluiting van het Van Gogh jaar in het Breda’s museum te mogen prijken. Uit deze winnaars kiest de vakjury nog eens vijftien finalisten. Tijdens de opening van de tentoonstelling op 19 november maakt de wethouder van Cultuur Marianne de Bie deze bekend. Vanaf twee uur ’s middags is iedereen is van harte welkom.

Vincent in een tweet

Naast de 125 schilderende kunstenaars zijn ook schrijvende kunstenaars op de tentoonstelling te bewonderen. De tentoonstellingmakers riepen schrijvers op om in de pen te kruipen en gedichten over Vincent z’n werk te tweeten. Deze poëtische tweets projecteert het museum tijdens de tentoonstelling.

Geïnspireerd door Vincent

Voel je jezelf ook geïnspireerd door Vincent van Gogh? En ben je benieuwd hoe hedendaagse kunstenaars hun inspiratie vorm hebben gegeven? Kom dan op 19 november om twee uur ’s middags naar het museum. De tentoonstelling is te bezichtigen van 20 november tot en met 24 januari in het Breda’s museum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen