Suske en Wiske komen tot leven in Chassé

Dit jaar bestaan Suske en Wiske zeventig jaar. Om dat te vieren heeft Van Hoorne Entertainment in samenwerking met WPG Uitgevers en Music Hall de familievoortstelling ‘Suske en Wiske de Musical – De Circusbaron’ bedacht. Op 20 december is de productie te zien in het Chassé Theater.

Striphelden Suske en Wiske beleven een spannend en vrolijk avontuur. De musical is gebaseerd op het gelijknamige stripalbum ‘De Circusbaron’ en  zit vol humor en muziek die je niet meer uit je hoofd krijgt.

De acteurs over de musical

De hoofdrollen in De Circusbaron worden gespeeld door Stijn Mac Gillavry (Suske) en Liset Vrugteveen (Wiske). Ben Cramer speelt de ringmeester, die gedeeltelijk een schurk is “maar ook lieve kanten heeft”, verdedigt Ben Cramer meteen zijn rol. Toch vind hij het erg leuk om de rol van slechterik te spelen. “Daar herken ik mezelf totaal niet in. En daarom is het zo leuk om die rol te spelen”, aldus Cramer.

Ook Stijn Mac Gillavry en Liset Vrugteveen herkennen zich in hun personage. Stijn: “Tijdens de repetities hebben we een karakterbeschrijving gekregen. Dit is erg interessant, omdat je zo op zoek gaat naar het karakter van Suske. Je gaat onderzoeken hoe Suske op een bepaalde situatie reageert, waarom hij zo reageert en hoe hij handelt. Zo ben ik erachter gekomen dat Suske erg dicht bij mij staat.” Liset vult aan: “Ik kan zelf vrij impulsief reageren en daarna er pas achterkomen dat iets toch niet zo handig is.” Net als Wiske dus.

Dat De Circusbaron een voorstelling is die je absoluut niet mag missen, daar zijn de drie het roerend over eens. “Er zijn allerlei spectaculaire acts, waardoor de musical een extra dimensie krijgt”, vertelt Stijn Mac Gillavry. Liset Vrugteveen: “Ook is de grime echt fantastisch waardoor alle karakters echt op de stripfiguren lijken. Dat wordt bevestigd door Ben Cramer: “De strip komt letterlijk tot leven. De cast lijkt enorm veel op de stripfiguren.”

En zoals iedereen heeft ook Mac Gillavrij een favoriete scène. “Er staat een enorm stripboek op het toneel, opeens staan wij (Wiske en ik) in het stripboek en beginnen we met een ontzettend gaaf nummer dat we vol energie zingen en dansen. Dit is het eerste moment waarop het publiek Suske en Wiske zien.”

Het verhaal

Wanneer de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd besluiten zijn vrienden Suske, Wiske, Sidonia en Lambik op onderzoek te gaan. Zo belanden ze in de wervelende wereld van het circus. Daar worden ze nauw in de gaten gehouden door de sluwe ringmeester, gespeeld door Ben Cramer. Zou het de vrienden lukken om dit avontuur tot een goed einde te brengen?

Wedstrijd

Ben jij helemaal gek van Suske & Wiske? Doe dan mee met de prijsvraag en maak een eigen Suske en Wiske stripverhaal. Download het wedstrijdformulier op www.SuskeenWiskeDeMusical.nl en doe deze vóór de voorstelling in de speciale brievenbus in de foyer van het theater. Je maakt kans op een extra  Suske en Wiske-pakket dat na de voorstelling wordt uitgereikt op het podiumEn na de voorstelling komen alle acteurs  naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet. Dan kun je met jouw helden op de foto!

Wanneer?

Zondag 20 december om 13.00 uur in het Chassé Theater. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €11,20, exclusief reserveringskosten. Reserveer je kaarten via de website van het Chassé Theater. Bellen kan ook: 076 530 31 32.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen