Thema Redhead Days 2016: Multicoloured Red!

Na een succesvolle tiende editie van de Redhead Days, is de organisatie inmiddels alweer druk bezig met de organisatie van het festival in 2016.

Redhead Days wordt dit jaar anders. Ten eerste is er een nieuw thema bedacht: Multicoloured Red, omdat iedere roodharige uniek is, maar toch verbonden wordt door één van de vele tinten rood. Daarnaast wil Redhead Days de nadruk leggen op een goede tentoonstelling en een beter muzikaal programma.

Terug naar de basis

Redhead Days gaat terug naar de basis: waarom komen er jaarlijks duizenden mensen naar de Redhead Days? Vanwege één kleur. Rood. Deze kleur heeft echter geen eenduidige betekenis. In de kunst, literatuur, politiek en sociale maatschappij, in Westerse of juist Oosterse landen, overal staat de kleur ‘rood’ ergens anders voor: oorlog, geweld en bloed versus leven, liefde en vriendschap. De kleur rood is multifunctioneel met veel uitdrukkingen en betekenissen.

In 2016 vormt deze multi-inzetbare kleur daarom de basis voor een drieluik dat de tentoonstelling, het festival en de actualiteit aan elkaar verbindt.

Wat wordt de kleur van het Redhead Days t-shirt?

Welke kleur willen jullie aan in september 2016? Na 10 jaar Redhead Days hebben we al veel kleuren voorbij zien komen: groen, wit, zwart, paars, blauw… Het thema van Redhead Days 2016 is Multicoloured Red, waarmee we de nadruk leggen op de veelzijdigheid van de kleur rood. Het leukste is om een kleur uit te zoeken waarbij de rode haarkleur mooi uitkomt. Wij denken aan wit, bruin, grijs, bordeauxrood, geel, beige…..zitten we op het juiste spoor of moeten we bijgestuurd worden? Help ons door nu je stem uit te brengen! Dat kan hier.

Meld je aan

Wil jij graag aanwezig zijn bij Redhead Days 2016? Meld je dan nu aan via Facebook. De Redhead Days vinden plaats van 2 tot en met 5 september 2016 in het centrum van Breda. Meer informatie vind je ook op de website van Redhead Days.

Redhead Days 2015

Vorig jaar vierde Redhead Days het 10-jarig jubileum. De dagen stonden in het teken van Vincent Van Gogh, die precies 125 jaar geleden dat de roodharige beroemde schilder overleed. Naar schatting bezochten 40.000 bezoekers het evenement. Daarnaast werd in Park Valkenberg ook een wereldrecord verbroken: er gingen maar liefst 1721 roodharigen samen op de foto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen