Geweldig half jaar en fantastische afsluiting!

Wat een dag, wat een dag! Laat ik bij het begin beginnen en dat begon eigenlijk al op vrijdagmiddag 8 april. Er werd ons gevraagd of we om 11.45 uur bij Fitnesscentrum Prinsenbeek wilde zijn en we moesten onze badkleding meenemen.

Ja, sorry hoor Eric, maar daar trap ik echt niet in. Wat we wel gingen doen was voor mij een grote verrassing. Het had in ieder geval te maken met het programma van de volgende dag. Eerst had ik van 10.15 tot 11.15 uur nog een “rustige” training met Eric. Hij bedoelde echter een rustige training voor Eric zelf. Ik heb me uit de naad gelopen, 26 minuten over 4,5 km. Nog nooit zo’n rood hoofd gehad. Dat hield wel in dat ik pas om 11.20 uur thuis was en nog moest douchen. Nog steeds met een knalrood hoofd kwam ik uiteindelijk om 11.55 uur aan in Prinsenbeek. Gelijk bij Ianthe in de auto gestapt en achter Marissa (trainster van Wendy) aangereden. Spannend!!

Leuk begin van een spannend weekend

Niet veel verder stapte we op de parkeerplaats alweer uit en liepen we naar….Hip & Go. Hoe leuk was dat! Hip & Go is de kledingsponsor van De Afvalrace Breda. Verschillende kledingstukken werden ons aangereikt om te passen. Als eerste kreeg ik een jumpsuit aan. Echt heel gek om te zien dat dit eigenlijk best leuk stond. Nooit gedacht dat ik die ooit aan zou kunnen, maar voor nu was dit nog iets te gewaagd. In mijn hoofd ben ik nog niet zover. Hopelijk komt dat nog. In de winkel kreeg ik wel een soort van paniekgevoel maar de dames van Hip & Go kwamen snel met een heel mooi alternatief. Ik kreeg een prachtige blauwe jurk die gelijk heel mooi viel. Niet te strak, maar toch heel goed zichtbaar dat er vele kilo’s vanaf waren. Hier voelde ik me gelijk goed in! Iedereen was geslaagd en ging met een mooie (papieren) tas naar buiten. Wat een leuk begin van een spannend weekend!!

Nieuwe kleding voor Afvalrace Finishgala bij Hip & Go Prinsenbeek

Te veel van het goede

Thuis aangekomen werd ik wederom verrast door een bloemist met twee prachtige bossen tulpen en in de brievenbus de nodige lieve kaartjes. Op dat moment werd ik overmand door emoties. Ik kon alleen nog maar huilen. Zoveel lieve woorden en gebaren alleen maar voor mij, omdat ik hard mijn best had gedaan om af te vallen. Ik vond het even “too much” allemaal. Misschien maar goed ook dat het er de vrijdagavond allemaal uit kwam want ik was zaterdag redelijk relaxed.

lieve kaartjes voor Jill

De dag van het finishgala

Ik had op tijd de wekker gezet omdat ik nog even naar de stad moest voor een panty onder mijn nieuwe blauwe jurk. Eenmaal terug uit de stad dacht ik me rustig om te gaan kleden, totdat Bob tegen mij zei “heb je weleens bedacht dat ze misschien ook eerder kunnen zijn…??” Toen sloeg de stress toe!! Gelukkig was ik netjes op tijd klaar en was het wachten op het vervoer. Zou het iets speciaals zijn of een gewone auto? Het was het laatste …..Eric kwam mij thuis ophalen omdat we daarna gelijk naar de Kapsalon van John de Kort zouden gaan. De andere meiden waren opgehaald in een Mini Cooper van Renova Mini bedrukt met een keigave tekst. Gelukkig mocht ik later wel gewoon in deze Cooper meerijden! De kapsalon is bij mij om de hoek, vandaar dat Eric mij thuis op kwam halen. Bij kapsalon de Kort werden we lekker gestyled voor de avond. Krullen erin en leuk opsteken, helemaal leuk. Twee uur later was iedereen voorzien van een superstoer kapsel. Bedankt Evi, Mariëlle, Natascha en John, het was erg leuk!!

Afvalracers bij J. de Kort Coiffures Ulvenhout

Lunchen bij devi en op naar Prinsenbeek

Tijd voor de lunch!! Deze werd verzorgt door Deví Sonsbeeck, koffiecafé en kinderdagverblijf. Echt een superleuke ruimte waar we leuk werden ontvangen. De sandwiches waren heerlijk!! Mocht je een keer ergens iets willen gaan drinken gezellig op een terrasje en zoek je iets wat kindvriendelijk is dan zit je daar goed!

Inmiddels is het al 3 uur en rijden we in onze stoere Mini Cooper naar Prinsenbeek om daar bij Huidtherapie Brabant de make-up te laten doen door Nele Dewi. Onwijs stoer werden we opgemaakt en de nodige tips kregen we mee. Omdat we even op elkaar moesten wachten konden Barbara en ik nog even een wijntje pakken op een Prinsenbeeks terras in het zonnetje! Heerlijk relaxed was het. Daarna onze avondkleding van Hip & Go aan en door naar de volgende verrassing.

Jill met Barbara op het terras in PrinsenbeekJill bij Huidtherapie BrabantJill bij Shoot & More

De andere kant van de camera

We werden op Nieuwstraat nummer 10 verwacht. Daar stond trainer Jochen ons op te wachten. Heel leuk dat er bij iedere activiteit een van de trainers aanwezig was. We gingen naar binnen bij Shoots & More, een fotostudio waar er van iedereen apart een fotoreportage werd gemaakt en ook nog een reportage met z’n viertjes. Echt heel leuk! We mochten gelijk een foto uitkiezen waar we ook een afdruk van mee naar huis kregen. Onwijs leuk om te doen en er zaten ook nog mooie foto’s van mij tussen ook. (Zelf achter de camera vind ik nog wel steeds het leukst hoor.)

De zenuwen nemen toe bij Il Padrino

Samen met Jochen zijn we bij na de fotoshoot bij Italiaans restaurant Il Padrino gaan eten. Lekker een pizza op! Als we dan slecht bezig zijn kunnen we het maar beter gelijk écht slecht doen. Heerlijk was de pizza, maar de zenuwen namen wel steeds meer toe. Ondertussen kwamen de eerste sms’jes binnen dat vrienden en familie al binnen waren bij De Cordial. Jochen heeft ons op het niveau van de film The Italian Job in een rap tempo naar het NAC stadion gebracht. Daar stonden de trommelaars BAM ons op te wachten. Helaas konden wij hier maar héél kort van genieten want we moesten gelijk naar binnen. Heerlijk glaasje Prosecco om op adem te komen, lippenstiftje bijwerken en iedereen mocht om de beurt het podium op.

Op het podium met Eric

En toen was het moment daar….Ik was aan de beurt. Eric gaf een mooie inleiding en toen werd mijn opkomstnummer ingezet. Ik dacht eerst dat ik de hele zaal door moest lopen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Als we de deur door kwamen was het podium al gelijk aan de linkerkant. Maar ja, ik had eerst een heel lang intro bij het nummer Don’t Look Down van Martin Garrix ft Usher. Ik dacht “ ik ga echt geen 3 minuten op dat podium staan wachten totdat die lekkere beat gaat komen, Eric die wacht maar even”. Op het juiste moment (nadat ik uiteraard al 3x was omgeroepen en waarbij iedereen dacht dat ik volledig in tranen achter de deur zou staan) kwam ik precies op die heerlijke beat binnen. Juist op het moment dat ik het podium op wil stappen roept Luna mij, waardoor ik dus misstap en languit ga….Ja, je leest het goed. De meest gênante situatie die je maar kunt bedenken bij een avond zoals deze gebeurt dus bij mij.

Jill komt de Cordial binnenMet Ianthe had ik afgesproken dat als zij zou vallen we er een Burpee van zouden maken (een soort opdrukoefening), maar dat was háár scenario, niet de mijne. Bij mij zou dit nooit gebeuren!!! Wel dus, maar ik heb het gelukkig niet als heel erg ervaren. Ik heb gewoon Luna in mijn armen getrokken en haar een dikke knuffel gegeven. Even diep adem gehaald en wederom geprobeerd het podium op te komen. De tweede keer ging aanzienlijk beter! Mooie woorden werden er door Eric gesproken én na 180 dagen, 20 kilo lichter én 30 centimeter buikomvang! Erg blij ben ik met dit “eindresultaat”. Een mooi fotofilmpje werd er nog afgespeeld met hoe ik in de afgelopen 180 dagen ben veranderd. De tranen hield ik gelukkig goed in bedwang. Toen ik zelf een woordje ging doen om al mijn lieve vrienden, familie, kennissen, maar vooral Bob te bedanken, kreeg ik het moeilijk. Maar gelukkig kwam Luna snel een voordeelpak met zakdoekjes brengen.

Na mijn woordje van dank werd de microfoon overgenomen door Cindy en Isabel. Twee lieve vriendinnen die samen met andere vriendinnen hebben geregeld dat ik een cadeaubon van Hip & Go aangeboden kreeg van maar liefst €438,50. Ruim 80 vrienden, familie, kennissen, moeders van school etcetera hebben mee geholpen zo’n mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor mij om een keer lekker te gaan shoppen. Zo onwijs bijzonder! Dank je wel allemaal, nieuwe kleren heb ik zeker nodig dus die bon gaat goed besteed worden. Eenmaal het podium af werd ik bedolven met felicitaties en cadeaus. Zo lief en mooi allemaal. De DJ zette zijn muziek wat harder en we zijn lekker de dansvloer opgegaan met een koud biertje in mijn hand. Wat een onwijs leuke dag heb ik gehad. Nee, ik zeg het verkeerd, wat een geweldige 180 dagen heb ik gehad met een fantastische afsluiting! Ik heb er met volle teugen van genoten.

Dankwoord van Jill

Dank je wel Breda.nieuws.nl, alle sponsors en iedereen voor alle steun, lieve woorden en leuke cadeautjes,. Wat ben ik verwend door iedereen, ongekend en soms niet te bevatten. Ik beloof dat ik jullie, maar vooral mezelf niet zal teleurstellen door terug te vallen in mijn oude patroon. Voorlopig ga ik nog even door in hetzelfde ritme qua sporten. Ik wil graag een gezond BMI hebben en daarvoor moet ik nog een kilootje of zeven afvallen. Als ik dat heb bereikt ga ik samen met Eric bekijken wat voor nieuwe doelen ik kan gaan stellen in mijn leven en dat is misschien wel in de richting van het hardlopen. Én misschien dat ik de komende maanden nog weleens een blogje schrijf op mijn facebook, al is het alleen maar om weer even stil te staan bij hetgeen ik die afgelopen week heb gedaan.

Eric heb ik al uitgebreid bedankt met de kans die hij mij gegeven heeft. Mijn leventje zag er een jaar geleden toch wel compleet anders uit in allerlei opzichten. Ben jij klaar voor een nieuwe levensstijl? Kijk eens op Edj-sports.nl.

Dank je wel iedereen voor deze mooie ervaring!
Liefs, Jill

Resultaat van Jill na 180 dagen: 20 kilo lichter én 30 centimeter buikomvang!

Meer over De Afvalrace Breda

Breda Nieuws is op zoek naar (weekend)redactieleden. Iets voor jou?

 

Dossier: Fotoreportages
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen