Binnenkort open: Bar Bistro Biarritz

Foto: Biarritz

Binnenkort is Breda een bijzondere bistro rijker. Aan de Groene Poort zal Bar Bistro Biarritz eind maart haar deuren openen. De bistro komt in het pand aan de Veemarktstraat 67, waar voorheen ’t Begijntje zat.

Ondernemersstel Kristie (37) en Caspar (46) Gesthuizen uit Breda zijn de nieuwe eigenaren en willen met hun bistro een nieuwe ontmoetingsplaats voor Bourgondiërs creëren. Kristie en Caspar hebben een achtergrond in verzekeringen en de foodbranche en houden erg van het Bourgondische leven en eten. Nu gaan ze hun droom laten uitkomen; een eigen zaak beginnen.

Frankrijk

John van café ’t Begijntje is eind vorig jaar van zijn pensioen gaan genieten. Toen dit historische pand uit 1915 vrij kwam was dit voor hen het startsein. Allebei zijn ze gek van Frankrijk, het Franse leven en de Franse keuken. Vakanties worden nog steeds in Frankrijk gevierd en de Franse kuststad Biarritz heeft hen in het bijzonder omarmd. De grandeur, toegankelijkheid en het zomerse gevoel wat ze hier vinden, willen ze nu meenemen en overbrengen in hun zaak. Vandaar ook de keuze om een bar/bistro te beginnen. De missie die ze hebben gaat om (h)eerlijke producten, transparant zijn, duurzaam voor mens en dier en vooral gezelligheid.

Wijn weer toegankelijk maken

Er zal worden samengewerkt met lokale leveranciers en gebruik gemaakt worden van lokale producten. Daarnaast willen ze wijn – champagne in het bijzonder – weer meer toegankelijk maken. Er is een kleine kaart met veel variatie door de seizoenen heen. De ontwerpers Peer & Jacobs (van At Noon aan de Stationslaan) hebben een prachtig interieur vormgegeven. De komende maanden zal er hard gewerkt worden om dit plan op een mooie manier uit te voeren. Biarritz biedt straks plaats aan 11 tafels, goed voor 30 couverts.

Genieten

Ze heten iedereen welkom om lekker te komen borrelen met een klassieke cocktail, een heerlijke Franse wijn of een biertje (Swinckels van de tap) in combinatie met rillette van eend op knapperig
stokbrood, Bayonne ham en Franse kaas. In de avond kan men gaan genieten van een aantal specialiteiten, zoals onder andere geflambeerde Tournedos, gegratineerde oesters of een entrecote met huisgemaakte kruidenboter. Dit samen met verse groenten van het seizoen.

Ze zijn nog op zoek naar koks en bedienend personeel om hun kleine team compleet te maken. Bij interesse kan je mailen naar [email protected] Ze zullen open zijn van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur – 22.00 uur. Op dinsdag plannen ze ruimte in voor events, zoals bijvoorbeeld een Bretonse avond met oesters en wijncombinaties.

Kom eind maart van het leven genieten in Bar Bistro Biarritz: à bientôt!

Reacties

article
219061
Binnenkort is Breda een bijzondere bistro rijker. Aan de Groene Poort zal Bar Bistro Biarritz
https://breda.nieuws.nl/foodblogs/219061/binnenkort-open-bar-bistro-biarritz/
2018-01-23T07:59:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/01/01150720/biarritz-logo.jpg
bar
Foodblog, Horeca