Breda Belicht: The Chaplin

Foto: The Chaplin

In de binnenstad van Breda vind je nog een aantal ondernemers die al meer dan 20 of 30 jaar hun eigen zaak hebben op dezelfde locatie.

We gaan op zoek naar deze pareltjes en zijn benieuwd naar hun verhaal. Dit keer zijn we op bezoek geweest bij lunchroom The Chaplin.

Since 1983

The Chaplin bestaat dit jaar al weer 35 jaar en opende zijn deuren voor het eerst in 1983. Huidige eigenaar Rob Ketelings (58) zit er inmiddels al weer 32 jaar in en runt samen met zijn vrouw, en af en toe de kinderen, deze lunchroom.

Historie

Rob is van kinds af aan al te vinden in de Bredase horeca. Als kleine jongen ging hij op zoek naar knaken. Die waren toen nog nodig om de meter te laten draaien, zodat er licht was in café de Sport. Misschien ken je Rob nog wel van toen hij vroeger in friettent de Kokosnoot stond op de Gedempte Haven (daar boven de garage) of van de broodjeszaak de Panaché.

Rob hielp destijds mee met een verbouwing in het pand naast de The Chaplin en zei toen gekscherend tegen de uitbater dat hij The Chaplin wel wilde overnemen, als hij er mee zou stoppen. Zo geschiedde uiteindelijk en werd in 1986 Rob de nieuwe eigenaar.

Specialiteiten

Hier krijg je nog een koffie, met een bakje verse slagroom en een gèf koekske voor € 2,25. Waar The Chaplin verder beroemd om is, zijn het broodje Chaplin (bal gehakt, ui) en broodje Lange Brugstraat (kipfilet met pikante saus) of de uitsmijter. Donderdags kun je hier terecht voor een koopavondmenu voor maar € 9,50, waarvan het menu elke week varieert.

Den Rooie Kater

Met Carnaval wordt The Chaplin omgedoopt tot Den Rooie Kater. Nadat vorig jaar het Ut Roze Poeske (waar nu Oma Breda zit aan de Ridderstraat) niet meer openging, heeft Rob dit gat opgevuld en kun je hier terecht voor een echt Bredaas Carnavalsfeest! Vrijdagavond openen ze het feest, wat tot dinsdag duurt. Met Carnaval zijn ze open van 12.00 uur tot 02.00 uur. De voorbereidingen zijn in volle gang, om ook dit tweede carnavalsjaar voor Den Rooie Kater weer tot een succes te maken.

The Chaplin is 6 dagen per week geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. En iedere eerste zondag van de maand. Stap eens binnen en je zult warm en gastvrij ontvangen worden!

Chaplin Breda
Centrum, Lange Brugstraat 12, Breda [Facebook]

Door: Erik Gruyters

Meer Breda Belicht

Lees meer: Belg in Breda: A Night @ ’t Pumpke

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden