In Oosterse sferen bij The Tiger Club

Foto: Edwin van den Heijkant

Vandaag te gast bij The Tiger Club in de Sint Janstraat in Breda. Een mysterieuze naam voor een nieuw en spannend eetconcept. Bij binnenkomst wordt het al snel duidelijk. Het gaat hier om een Aziatische streetfood bar met een frisse uitstraling door de mintgroene kleur van het interieur.

Gastheer Minda Yin licht zijn concept toe. “Met streetfood moet je denken aan eten dat je in Azië op straat in kraampjes kunt krijgen, zoals onder andere dim sum, bao pao, Aziatische broodjes en veel soepen. Ik probeer de eetcultuur van het land van mijn (groot)ouders naar Breda te halen. Gewoon samen lekker eten zonder onderscheid in voor- hoofd- en nagerecht.”

We laten ons verrassen door de suggestie van de keuken en luiden de avond in met een fris Japans wit biertje, IKI Yuzu van de tap. Zo voor een gewone dinsdag loopt het aardig vol met hoofdzakelijk wat jonger publiek. “Dat vereist regelmatige vernieuwing van de kaart”, geeft Minda aan. “Dat houdt ons scherp en stimuleert onze creativiteit”. Het enthousiasme straalt ervan af terwijl hij nieuwe gasten hartelijk verwelkomt.

Daar verschijnt de eerste gang. Een mix van dim-sum wordt gepresenteerd. Een prima start met gefrituurde in deeg verpakte Aziatische lekkernijen van varkensvlees, garnaal en eend. Lekkere huisgemaakte pittige sausjes erbij en gefermenteerde radijs. Een bijzonder smakelijk detail.

De ambiance is uiterst relaxed. Sfeervolle muziek op de achtergrond en prettig geroezemoes van de diverse tafeltjes. Dit is een plek waar je afspreekt met vrienden om vervolgens de gehele avond door te brengen met een fris Aziatische biertje en bijpassende smaakvolle hapjes.

De volgende gang is een mix van lichte gerechtjes. Kruidige Thaise viskoekjes, tiger prawns, gewokte cornflakes, Ketoprak uit Indonesië, een lichtpittige taugé salade met emping, ei en tofu. Niet alledaags en dus genieten van de diverse smaken die op je af komen.

Tijd voor een Italiaans wijntje als voorbereiding op de volgende selectie van gerechtjes en Oosterse smaken. Deze keer lijkt het wel of de gehele Aziatische keuken op tafel komt. Indiase kip curry, een heerlijke aromatische Indonesische Beef Rendang, een pittige Thais noodle en een bijzonder gerechtje van paksoi. Het smaakt voortreffelijk!

Ondertussen vertelt Minda over zijn ambities. “The Tiger Club een zo sterk mogelijk concept/merk laten worden in Breda. Dat het een vast begrip gaat worden voor smakelijk Aziatisch streetfood eten.”

Hoewel we eigenlijk al genoeg hebben gegeten volgt er nog een zoete en smaakvolle afsluiting. Een dessert uit Maleisië, namelijkTjendol; kokosijs met een schuim van mango, verse mango op een bedje van pandan. Daarnaast een klassiek Thais dessert “mango sticky rice”; in kokos gegaarde kleefrijst met stukjes verse mango. Verrukkelijk!

Na een kopje koffie bedanken we Minda voor een fijne avond. We wensen hem succes met zijn The Tiger Club en verzekeren hem dat we snel terugkeren met onze vrienden.

Voor meer info, ga naar  http://thetigerclub.nl 

 

Reacties

Cookieinstellingen