Marktpartijen uitgenodigd voor invulling Coulissen West

Foto: Breda Nieuws

De Gemeente Breda start een tenderprocedure voor de locatie Coulissen West (tussen het nieuwe station en het nieuwe gerechtsgebouw in het Stationskwartier). Met deze procedure wordt alle geïnteresseerde marktpartijen de kans geboden om met een aansprekende en haalbare invulling te komen voor Coulissen West. Het voorstel moet een toegevoegde waarde hebben voor de stad Breda en voor het stationsgebied in het bijzonder. De tenderprocedure moet uiteindelijk een samenwerkingspartner opleveren, die in staat is het vastgoedprogramma en het landschap te ontwikkelen, realiseren en exploiteren.

De Gemeente Breda heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd het gebied tussen het station en het nieuwe gerechtsgebouw af te maken. Als voorbereiding op deze tenderprocedure heeft de gemeente samen met een aantal marktpartijen de kaders, randvoorwaarden, succesfactoren, wensen en eisen voor Coulissen West in beeld gebracht. De door de Bredase gemeenteraad vastgestelde ‘Ontwikkel- en Realisatiestrategie Via Breda 2014 – 2023’ vormt het vertrekpunt voor deze tender.

Wethouder Bob Bergkamp: “Onze ambitie is om in Coulissen West een zakelijk centrum met een internationaal karakter te realiseren. Qua invulling van deze locatie wensen we een vastgoedprogramma dat bestaat uit een mix van functies die aansluiten bij deze ambitie en waar vanuit de markt vraag naar is. De meeste marktpartijen onderkennen de potentie van de ontwikkellocatie Coulissen West. De marktconsultatie die de gemeente heeft gehouden wijst uit dat een functiemix in Coulissen West kan bestaan uit kantoor, hotel en wonen. De tenderprocedure stelt geïnteresseerde marktpartijen maximaal in staat om hun kennis, kunde en creativiteit te laten zien en stelt de gemeente in staat een verantwoorde keuze te maken voor het gebied”.

Na de bestuurlijke besluitvorming wordt de officiële start van de tender Coulissen West openbaar in de markt aangekondigd waarbij marktpartijen gericht worden uitgenodigd mee te doen. Een tweetal rondes  moet uiteindelijk een daadkrachtige samenwerkingspartner voor de gemeente opleveren. De planning is dat de tenderprocedure in het tweede kwartaal van 2016 is afgerond.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden