Goede ideeën gezocht voor vervoer van sporters met een beperking

Foto: Wim Verhoeve

Bredanaars worden uitgedaagd om met goede ideeën te komen voor vervoer van sporters met een beperking. Inschrijven kan tot 4 juni 2017.

De gemeente Breda is opnieuw op zoek naar slimme oplossingen en vraagt bewoners om daarvoor ideeën aan te dragen. Meedenken kan via het online platform ‘City Challenges’.

Het is de tweede keer dat de Gemeente Breda een zogeheten City Challenge uitschrijft. Doel van deze ‘challenge’ is om een vernieuwende en betaalbare manier van vervoer te vinden, waardoor sporters met een beperking minder reistijd hebben en op tijd en met hun materialen op de training of wedstrijd komen.

Op zoek naar slim vervoer

Veel sporters hebben naast hun eigen rolstoel een sportrolstoel nodig om de sporten zoals wheeler (hardlopen), handbiking (fietsen) of rolstoelbasketbal te kunnen beoefenen. Die sportrolstoel is vaak niet inklapbaar en groter dan een normale rolstoel. Daarom is openbaar vervoer vaak geen optie. Eigen (speciaal) vervoer is voor de meeste sporters te duur. Dat betekent dat zij nu vaak deeltaxi’s moeten gebruiken. Die taxi’s worden gedeeld met anderen. Daardoor duren de ritten vaak langer en zijn sporters regelmatig te laat voor hun training of wedstrijd. Ook kan de sportrolstoel vaak niet mee met de deeltaxi.

Beloning voor de beste ideeën

Speciaal taxivervoer alléén voor deze doelgroep is erg duur, en niet haalbaar. Daarom vraagt de gemeente Breda nu om vernieuwende ideeën voor dit probleem. Iedereen kan meedenken en ideeën insturen, via het landelijke platform City Challenges(externe link). De beste vijf ideeën worden beloond met in totaal 5000 euro prijzengeld. Daarnaast is er nog eens 10.000 euro beschikbaar om de beste ideeën ook écht uit te gaan voeren. Meedoen kan tot 4 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen