Toekomststoel Breda: jeugd praat mee, doet mee en beslist mee

Foto: Gemeente Breda

Kinderen en jongeren in Breda praten, doen en beslissen mee over hun toekomst en de toekomst van de stad.

De Toekomststoel die wethouder Marianne de Bie van Jeugdbeleid vandaag heeft geïntroduceerd, staat hiervoor symbool. Onder de noemer ‘Onze Toekomst’ schuift de Toekomststoel de komende jaren aan bij bijeenkomsten, gesprekken en evenementen waar kinderen, jongeren en volwassenen bij betrokken zijn. De stoel komt ook te staan op scholen en in wijken. Ook kunnen volwassenen of organisaties de stoel naar zich toe halen als ze de bijdrage van kinderen willen horen.

Wethouder Marianne de Bie: “Breda is een kindvriendelijke stad. Ik vind dat kinderen en jongeren zelf een belangrijke stem hebben in de toekomst: in hun leefomgeving, op het gebied van onderwijs, duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling, cultuur, sport, zorg, politiek en noem maar op. Het is goed dat volwassenen echt luisteren, samenwerken met de jeugd en ook verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van de jeugd. We gaan het concept verder uitwerken en de stoel een stevige plek geven in de gesprekken over de toekomst in Breda”

De Toekomststoel is geïnspireerd op het idee van Jan Terlouw die de stoel voor de Toekomst laat aanschuiven bij belangrijke beslismomenten op het gebied van duurzaamheid. Zodat de belangen van toekomstige generaties ook aan bod komen. De Bredase Toekomststoel gaat over allerlei beleidsterreinen want het gaat om Breda als duurzame, kindvriendelijke stad voor nu en de toekomst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden