OV Jongeren Café 2015 bij Avans Hogeschool Breda

Gepubliceerd op 13 april 2015

Op 22 april 2015 vindt het OV Jongeren Café plaats bij Avans Hogeschool Breda. Jongeren/studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hier hun stem over het (Bredase) openbaar vervoer te laten horen. In ruil daarvoor maken zij kans op tickets voor Extrema Outdoor of  indoor skydiving en op mogelijke verwezenlijking van hun OV- idee.

Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van reizigers in het Brabantse openbaar vervoer. Van deze reizigers is ruim 60% jonger dan 25 jaar. Daarom wil Reizigersoverleg Brabant hen een stevige stem geven. Om die reden organiseert deze belangenbehartiger, samen met Avans Hogeschool, de NHTV, Arriva, de Gemeente Breda en de Provincie Noord-Brabant, op 22 april het OV Jongeren Café.

Tijdens het OV Jongeren Café staat de visie van de jongeren/studenten in het hoger onderwijs centraal. Deze jongeren krijgen zodoende een podium om hun beste idee voor optimalisatie van het Brabantse openbaar vervoer kenbaar te maken. Een innovatief idee waar een grote groep reizigers baat bij heeft. Door het (vooraf) insturen van deze concepten maken zij kans op het winnen van de juryprijs en/of de publieksprijs; tickets voor indoor skydiving en Extrema Outdoor. Immers, Arriva, de nieuwe busvervoerder in West-Brabant, heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Samen met Arriva wordt ook bekeken of het beste idee daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden.

Daarnaast wordt ook de visie van de jongeren op een oplossing van het parkeerprobleem rondom Avans Hogeschool Breda en NHTV geïnventariseerd. Wat kunnen de jongeren/scholen zelf of samen doen om het parkeerprobleem op te lossen door het gebruik van openbaar vervoer? Wat moet er dan gebeuren?

Reizigersoverleg Brabant en de betrokken partijen nodigen de jongeren/studenten in het hoger onderwijs graag uit voor deelname aan het OV Jongeren Café. Ook jongeren die (nog) geen concrete ideeën hebben, zijn op 22 april vanaf 14.30 uur van harte welkom in het Grand Café van Avans Hogeschool Breda.

Meer informatie (inclusief aanmeldmogelijkheid) is te vinden op www.reizigersoverlegbrabant.nl/ov-jongeren-cafe-2015 en de Facebook-pagina van Reizigersoverleg Brabant.

Dit is een persbericht van Reizigerspverleg Brabant. Meer informatie via [email protected]  of 073 – 69 00 518.

Plaats: 

Breda

Prinsenbeek

Bavel

Ulvenhout

Teteringen

Publicatiedatum: 

13 april 2015 21 april 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden