Fietstocht Opgeruimd Breda

Op 15 april tussen 14.00 en 16.00 uur organiseert de Gemeente Breda een fietstocht onder de noemer ‘Opgeruimd Breda’. Tijdens deze fietstocht onthult wethouder Bernie van den Berg tegels bij vier wijkdeals in de stad. Na de fietstocht volgt in het Huis van de Heuvel aan het Mgr. Nolensplein 1 een presentatie van Opgeruimd Breda.

Wethouder Bernie van den Berg: “Opgeruimd Breda biedt bewoners de mogelijkheid om mee te werken aan een prettige, leefbare en veilige buurt. Hierbij draait het om burgerinitiatieven. Met Opgeruimd Breda sluiten bewoners die de handen uit de mouwen willen steken een wijkdeal met de gemeente en werken we samen aan een mooiere en betere buurt”.

Tegels bij wijkdeals

Door het plaatsen van een tegel worden de wijkdeals zichtbaar en wordt de adoptieplek gemarkeerd in de buurt. Op deze manier kunnen de gemeentelijke groenverzorgers beter zien waar het groen door een wijkdeal onderhouden wordt en is dat ook herkenbaar voor hondenbezitters.
De tegel is praktisch omdat deze weer makkelijk verwijderd kan worden als de wijkdeal beëindigd wordt.

Fietsroute

Tijdens de fietsroute wordt een diversiteit aan wijkdeals aangedaan: grotere en kleine deals, stadslandbouw en ‘klassedeal’ voor opgeruimde scholieren:

1. Boutenstraat / Boeimeer
2. Pottenbakkersstraat/Princenhage Groen
3. Blauwoogvlinder / Westerpark
4. Heuvelparkje/Laan van Mertersem – Heuvelstraat

Zie ook de website Opgeruimd Breda.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden