Tuintellingen

Een maal per jaar organiseert Vogelbescherming Nederland een weekend in januari de nationale tuinvogeltelling. Daar doen heel veel mensen aan mee. Nu is er een tuinvogeltelling voor iedere week! Een heel jaar rond. Iedereen kan mee doen. Via de website tuintelling.nl wordt dat nog veel leuker.

Op 22 maart lanceerden Sovon, Vogelbescherming Nederland en vijf andere natuurorganisaties het project Jaarrond Tuintelling. Via de website kun je weeklijstjes van je tuin bijhouden. Niet alleen van vogels, maar, als u dat leuk vindt, ook van andere dieren en planten. Inmiddels zijn er meer dan 3600 deelnemers en werd het project zelfs beloond met de Natuurprijs 2015.

Albert de Jong, communicatiemedewerker bij Sovon laat op donderdagavond, 11 juni , zien hoe de tuintelling werkt en wat voor resultaten het kan opleveren. Hij laat zien hoe u uw tuin aanmeldt, wat voor leuke extra dingen u kunt doen op de website.

Voor deze instructieavond bent u van harte welkom. Het belooft een zeer interessante avond te worden.

Aanvang lezing: donderdag 11 juni, 20.00 uur in het Gemeenschapshuis “De Wegwijzer” Steendorpstraat 2, Breda.

Wilt u meer informatie over de West Brabantse Vogelwerkgroep? Heeft u interesse om eens vrijblijvend mee te gaan op excursie of bent u benieuwd naar onze vogelcursussen? Dat en nog veel meer vindt u op www.westbrabantsevwg.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden