Lustrum voor Bourgondisch Breda

Foto: Bourgondisch Breda

Donderdag 19 november tot en met zondag 22 november wordt de Grote Kerk van Breda weer vier dagen lang omgetoverd tot één groot sfeervol pop-up restaurant. Na vier succesvolle edities van Bourgondisch Breda, met ruim 7000 gasten, zullen diverse restaurants ook dit jaar weer culinair uitpakken om het publiek te verwennen met tongstrelende hapjes.

Onder het genot van een drankje en livemuziek kunnen bezoekers hun Bourgondische hart ophalen aan wijnproeverijen, kookclinics, livecooking door chefkoks en de Belgische meesterkok Frans van Meeuwen zal zijn gastronomische kunsten tonen aan alle kookliefhebbers.

Bourgondische geschiedenis als inspiratiebron

De Bourgondische inslag van de Nassaus is voor de initiators Okke Meeuwes en Edwin Mariouw Smit, van Bourgondisch Breda een dankbare inspiratiebron. Okke Meeuwes: “Culinair genieten loopt als een rode draad door de geschiedenis van Breda. Dat begint al met de Nassau dynastie, die sinds 1400 is verbonden met de stad. Het schijnt dat Willem van Nassau een groot liefhebber was van lekker eten. Hij liet enorme banketten aanrukken op het Kasteel van Breda. De grote culinaire schranspartijen van de Nassaus leverden Breda de naam op een Bourgondische stad te zijn. Dat gegeven hebben we vertaald naar het lustrumjaar 2015, uiteraard met een modern tintje.”

Verleden en heden ontmoeten elkaar in de Grote Kerk

Er is dan ook geen betere plek te bedenken voor het grootste culinaire event van Brabant, dan de Grote Kerk, waar het rijke Nassauverleden nog voelbaar is. In deze historische ambiance kunnen gasten zich laten inspireren door de nieuwste foodtrends en kooktechnieken, kennismaken met verschillende restaurants en verrassende gerechten uitproberen. Elke dag worden er andere food- en wijnworkshops en proeverijen aangeboden.

Vier dagen Bourgondisch Breda

Donderdagmiddag 19 november gaat Bourgondisch Breda officieel van start met de netwerkborrel voor bedrijven. Door het grote succes van de afgelopen jaren, gaan dit jaar na de bedrijvenborrel voor het eerst vanaf 19:00 uur de deuren van de Grote Kerk open voor iedereen die zin heeft in een smakelijk avondje uit. Kom donderdag 19, vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 november culinair genieten op het grootste overdekte terras van Nederland!

Grote Kerk Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen