Speciaalbierroute door Breda Bierstad

Bijna 6 maanden geleden startte de Beyerd en Stappen en Shoppen een uniek initiatief. Een bierroute door Breda met speciaal bier in de hoofdrol. Samen met elf andere biercafés leert men Breda op een leuke en Bourgondische manier kennen.

Ik besloot samen met een groep vrienden, die een goed biertje kunnen waarderen, een poging te wagen.

Breda Bierstad pin

Wat belangrijk is om te weten is dat het niet verplicht is om alle 12 cafés in een avond te bezoeken. Bij elk bezoek en bestelling van het deelnemende bier krijg je een stempel. Tien stempels is genoeg om de felbegeerde en unieke Breda Bierstad pin te bemachtigen. Helaas was het voor ons op deze avond niet mogelijk om overal te komen. Café Bruxelles is dicht vanwege een renovatie en Moeke was toch net een brug te ver.

Beginnen

Ondanks dat het zondag is moeten sommigen van ons werken. Terwijl een deel werkte, waren de eerste leden van de groep al begonnen in de Beyerd. Gezien de ligging en het assortiment is het niet verkeerd om hier te starten. Als je in een van de deelnemende cafés aangeeft het bierroute te willen volgen, krijg je het bierboekje met de bijhorende stempelkaart. Verlies deze niet. De stempels in het boekje zijn het bewijs dat je daadwerkelijk de cafés hebt bezocht en het bijbehorende bier besteld en soldaat gemaakt hebt.

De stempelkaart in het boekje. Dit is het bewijs hoever je in de route bent. Raak het niet kwijt, anders moet je opnieuw beginnen.

 

Route

Iedereen is vrij om de route uit te stippelen zoals het uitkomt. Wij kozen de volgende stop gebaseerd op aantal stappen die nodig waren om het te bereiken. Ik en aantal anderen hardwerkenden zijn ingestapt bij Publieke Werken. Daar kregen wij ook ons boekje om de route te starten. De tocht volgde verder langs Sam Sam, de Boterhal, Heeren van Breda, de Kleine Wereld, Studio Dependance, Catch 22 om in de Bruine Pij te eindigen. Eerlijkheidshalve moet ik vermelden dat ik niet overal het ‘juiste bier’ besteld heb. Vijf uit de tien vind ik toch niet slecht voor een minder ervaren drinker.

Ervaring

Tot mijn spijt heb ik voortijdig moeten afhaken. Niet omdat ik het niet leuk vond. Maar het was te veel voor mij om het in één keer te doen. Het was zeker de moeite waard en ik wil ook de route afmaken. Mijn doel is dan ook om alle stempels te halen. 

Lees meer over biercafés in Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen