Lancering bierroute “Breda Bierstad”

Foto: Stappen & Shoppen

Bierliefhebbers opgelet! Vanmiddag werd het initiatief “Breda Bierstad” officieel gelanceerd. Breda Bierstad is een bierroute langs 12 biercafés in Breda, waaraan een stempelkaart is gekoppeld. Bij tien stempels ontvang je een unieke Breda Bierstad pin. De route is beschikbaar via het boekje, maar ook digitaal via de Breda City App. Breda Bierstad is een initiatief van Mikel de Jongh (eigenaar de Beyerd) en Arathorn Gummlich (eigenaar Stappen & Shoppen). Zij overhandigden vandaag de eerste boekjes aan de deelnemende cafés en wethouder Boaz Adank.

Arathorn Gummlich – “Bredanaars zijn echte Bourgondiërs. Lekker eten en drinken zijn onlosmakelijk verbonden met onze levensstijl. Mede door de rijke historie van brouwerijen in Breda speelt bier nog steeds een belangrijke rol. Sterker nog, de rol van bier wordt steeds belangrijker! Stappen & Shoppen is het platform voor de city marketing van Breda. Met Breda Bierstad willen we Breda nog sterker op de kaart zetten als bierstad en daarmee onze kernwaarde als Bourgondische stad benadrukken”

Lancering Breda Bierstad

Om 16:30 uur verzamelden zich tientallen mensen bij de Beyerd, waaronder de eigenaren en personeelsleden van de twaalf deelnemende cafés: De Beyerd, Publieke Werken, Café Sam Sam, Café Zeezicht, De Boterhal, Heeren van Breda, Café de Bruine Pij, Café de Kleine Wereld, Studio Dependance, Catch 22, Bruxelles en Moeke. Onder het genot van een heerlijk biertje hielden initiatiefnemers Mikel en Arathorn een korte toespraak, waarna de eerste boekjes en de pins op feestelijke wijze werden overhandigd aan de deelnemende cafés.
Mikel de Jongh – “Een jaar geleden werd er onderzoek gedaan naar welke stad de mensen het meest associeerde met bier. Breda werd hierbij als derde gekozen, en mijn gedachte was meteen dat kan nog beter. De ontwikkelingen in speciaal bierland zijn haast niet meer bij te houden, brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond en de diversiteit aan bieren word steeds breder. Als je je dus als bierstad wil profileren zal je met originele aansprekende ideeën moeten komen. Omdat in Breda steeds meer cafés zich met speciaal bier bezighouden ben ik op het idee gekomen om een wandeling/proeverij langs deze cafés te organiseren.”

Winterterrassen in Breda

Rond 18:00 uur vertrok het gezelschap naar Café Zeezicht op de Grote Markt. Onder het genot van wederom een heerlijk biertje werd hier het boekje overhandigd aan wethouder Boaz Adank. Hij maakte tevens het nieuws bekend over de winterterrassen van Breda!

Wethouder Boaz Adank van Economische Zaken – “Breda is een stad met een Bourgondisch karakter, een stad van levensgenieters. Mensen die houden van lekker eten en drinken. Niet voor niets was Breda vroeger al het thuishonk van veel bierbrouwers. En nog steeds speelt het gouden goedje een belangrijke rol in onze stad. Nu hebben we dus zelfs een heuse bierroute. Een ideale manier om via verschillende biercafés de mooie binnenstad van Breda te ontdekken.”

Over Breda Bierstad

Breda telt circa twaalf echte biercafés. Hier draait letterlijk alles om bier en kun je genieten van veel verschillende soorten speciaalbieren. In veel van deze cafés worden ook biersuggesties bij het eten gegeven. Door het gevarieerde palet van smaken kiezen steeds meer mensen voor een biertje bij hun gerecht. Foodpairing met bier wordt daarom steeds populairder. In deze route (boekje en digitaal in de Breda City App) nemen we je mee op een reis door de historie van Breda als bierstad en worden alle biercafés uitgelicht. Ieder café heeft een selectie gemaakt van haar bijzondere bieren. Loop de route van Breda Bierstad, proef alle speciaalbieren en wordt bekroond als Breda bierkenner! Bij een volle stempelkaart ontvang je namelijk een unieke Breda Bierstad pin.

Breda Bierstad is mede mogelijk gemaakt door de deelnemende cafés, Stappen & Shoppen, Breda Next en het Toeristisch Fonds. Wil je op de hoogte blijven van alle biernieuwtjes? Volg dan de Facebookpagina van Breda Bierstad!

Lees meer

Bron: Stappen & Shoppen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden