Aftellen voor de Singelloop Breda

Burgemeester Paul Depla liep vorig jaar ook mee.
Burgemeester Paul Depla liep vorig jaar ook mee.
Foto: Kin Cheong Lau

Over een paar dagen is het zo ver. Dan staat Breda op zondag 1 oktober voor een dag volledig in het teken van de jaarlijkse AMGEN Singelloop. Dit jaar worden er zo’n 19.000 lopers aan de start verwacht. Denk er aan dat zondag de hele stad is afgesloten voor verkeer!

Bij de AMGEN Singelloop kun je kiezen uit afstanden van 5 of 10 kilometer. Ook aan de jonge kinderen is gedacht. Zij kunnen tijdens de afsluitende familieloop hun loopkwaliteiten laten zien. Maar de belangrijkste wedstrijd is de halve marathon. Ook dit jaar verschijnt er weer een topbezetting en natuurlijk de belangrijkste vraag: wordt het parcoursrecord van Nicolas Korir met 59,50 verbeterd?

Programma

  • 11.00 uur 5 kilometer Kasparov prestatieloop en Campanile bedrijvenloop
  • 12.15 uur 10 kilometer Aartsenfruit prestatieloop en Campanile Bedrijvenloop
  • 14.00 uur Run2Day halve marathon wedstrijd, DRV halve marathon prestatieloop en de Campanile bedrijvenloop halve marathon
  • 16.30 uur Start Ferrero Familieloop over 1.860 of 3202 meter

Wil je weten waar je het beste kunt staan om bekenden aan te moedigen? Op de website van de AMGEN Singelloop vind je het volledige parcours van alle afstanden.

Goede doel

Elk jaar gaat een deel van het inschrijfgeld van alle deelnemers naar het Goede Doel. Deelnemers kunnen ook een extra donatie doen en sponsoren vullen het bedrag ook nog eens aan. Dit jaar is gekozen voor Visio Onderwijs Breda, een organisatie die onderwijs biedt aan leerlingen met een meervoudige beperking van 4-20 jaar.

40 van Breda

Ben je meer een lange afstandsloper en vind je de Halve Marathon te kort? Dan kun je je ook inschrijven voor de ’40 van Breda’, een initiatief waarbij deelnemers alle afstanden van de AMGEN Singelloop achter elkaar lopen. Met het teruglopen naar de start na elke ronde loop je zelfs een hele marathon. En het is allemaal voor het goede doel. Kijk voor inschrijving, goede doelen en meer informatie op de ’40 van Breda’. Nieuw dit jaar is dat deelnemers hun uitslag kunnen bekijken op www.uitslagen.nl.

Bereikbaard en parkeren

Het meest praktische is om aanstaande zondag met de trein of de fiets naar Breda af te reizen. Kom je toch met de auto, parkeer dan op een van de vele parkeerplaatsen buiten het centrum. Van 7.00 – 18.00 uur is de binnenstad niet te bereiken met de auto. De parkeerterreinen buiten het centrum liggen op loopafstand van de start. Kom je met de fiets? Die kun je kwijt in een van de drie fietsenstallingen: Turfschip (open vanaf 9 uur), Oude Vest (open vanaf 11 uur) en Haven (open vanaf 11.00 uur).

Geen koopzondag

Zondag 1 oktober is er geen koopzondag in het centrum van Breda in verband met de Singelloop.

Mail ons je foto’s

Neem je zelf ook deel aan de Halve Marathon, de 10 kilometer, de 5 kilometer of de familieloop? Mail ons je foto’s of stuur ons een bericht via Facebook, dan zorgen wij dat ze na afloop een mooi plaatsje krijgen in ons overzicht. Ook zullen er een aantal fotografen van BredaNieuws die dag rondlopen om de Singelloop in beeld vast te leggen.

Aan iedereen die deelneemt aan de Singelloop, namens de hele redactie: succes!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen