Aanhoudende overlast Hostel Nightflight

Foto: Overlast Nightflight

De inzet van een gecertificeerde beveiliger moet de overlast van hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel tegengaan.

Onlangs stelde de SP Breda een aantal vragen over de aanhoudende overlast van het hostel. De exploitant van hostel Nightflight mevrouw Otero liet in een reactie vorige maand al weten weinig te kunnen met de eisen van de vergunning en zijn volgens haar bijna niet uit voeren.

Volgens de omwonenden worden nog ieder weekend de voorwaarden gekoppeld aan de exploitatie vergunning geschonden. Zo wordt in en rondom het hostel alcohol genuttigd, is er overlast van komende en vertrekkende gasten, houden hostelgasten -ook in de nachtelijke uren- zich hinderlijk op bij het hostel, wordt gebruik gemaakt van een moestuin op een onveilig dakterras en wordt de rommel nabij het hostel niet opgeruimd.

De gemeente laat in een reactie weten aan de SP Breda: “In augustus is gedurende twee weken cameratoezicht ingezet. Na het bekijken van de beelden kunnen we tot de conclusie komen dat de voorschriften over het binnen laten van gasten niet goed worden nageleefd.” Bij volgende overtredingen sluit de gemeente (tijdelijke) sluiting niet uit. “Mochten de genoemde waarschuwingen en maatregelen opnieuw niet het gewenste effect hebben dan is (tijdelijke) sluiting het aangewezen middel in het handhavingsbeleid om de rust te herstellen.”

In een reactie laat een van de omwonenden weten blij te zijn met de genomen stap van de gemeente. “De overlast loopt de spuigaten uit. Mevrouw Otero is niet bereid zelf haar verantwoordelijkheid te nemen. Goed dat de gemeente haar hierop wijst. Ze is -tegen de voorwaarden in- niet altijd aanwezig in het hostel en we hopen dat we in de weekenden nu meer rust krijgen met een portier.”

Ondanks de overlast in de buurt is mevrouw Otero (nog) niet bereid een portier aan te stellen. “Die is er nog niet en komt er misschien ook niet.”, laat ze dinsdag aan BN De Stem weten.

spandoek overlast hostel Night Flight

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen