Vondeling Chico zoekt speels baasje

Foto: Dierenopvang Breda

Chico is als vondeling bij ons binnengekomen en helaas niet meer opgehaald door de eigenaar. Dit doet ons vermoeden dat hij is gedumpt. Het is een actieve jongen van 5 jaar oud (20-03-2013).

Hij is een vrolijke hond naar mensen toe, wil graag bezig zijn met de baas. Al moet je daar wel een beetje moeite voor doen, omdat Chico snel afgeleid is. Verder is hij bekend met de basiscommando’s en voert deze dan ook graag uit. Zeker als er nog iets lekkers te halen valt!

Chico is wel een krachtpatser als hij gaat wandelen. Hij trekt aan de lijn, dit komt met name omdat hij erg veel energie heeft. Naast een fiets lopen doet hij erg graag en na een flinke sprint waarin hij zijn energie goed kwijt kan, loopt hij een stuk netter mee aan de lijn. Chico speelt heel graag met balletjes! Hij brengt ze braaf terug. Voor deze schat zoeken wij een eigenaar met een tuin of omheind losloop veld in de buurt zodat hij samen met zijn baas kan spelen.
Hij reageert wisselend op andere honden. We zoeken voor hem een plekje zonder andere dieren. Wellicht dat hij bij een stabiel teefje geplaatst zou kunnen worden, maar dat moet blijken uit een kennismaking. Chico plaatsen we, vanwege gebrek aan achtergrondinformatie, niet bij kleine kinderen of katten.

Helaas hebben wij weinig informatie over Chico. Het alleen thuis blijven zal in een nieuwe situatie rustig moeten worden opgebouwd.
Bet u die actieve baas, die graag met hem gaat trainen bij een diervriendelijke hondenschool? En heeft een stabiele huissituatie en veel ruimte? Dan horen wij graag van u!

Deze hond is een onderdeel van Dutch Cell Dogs Project. Hier worden de honden gedurende 8 weken lang getraint door gedetineerden. Adoptie van de hond kan na het project, 17 mei 2018, plaatsvinden. Wel kunt u interesse al kenbaar maken.

Bij interesse in Chico, willen wij u vragen om het “Aanmeldformulier Hond” in te vullen. Dit kunt u vinden op onze website onder het kopje “Info &advies” –> adoptie asieldieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden