9 scholen gestart met Citytrainer Junior

Foto: Breda Actief

Na de succesvolle pilot uit 2017, zijn nu maar liefs 9 scholen gestart met Citytrainer Junior, een project van Breda Actief. Inzicht krijgen in het geven van sport- en spelactiviteiten staat in deze cursus centraal.

Leerlingen uit groep 7 of 8 leren een aantal vaardigheden om een sportieve activiteit te organiseren en begeleiden. Zo kunnen de Citytrainer Junior ingezet worden voor meer beweging in de onderbouw. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het speelkwartier of helpen met de sportdag.

Leerlingen van De Driezwing, NBS Teteringen, NBS Hoogakker, De Rietvink, JF Kennedy, De Wisselaar en De Toermalijn zijn begonnen aan de cursus Citytrainer Junior. Ook De Weerijs start binnenkort. Tijdens de vijf weken durende cursus leren de leerlingen presenteren, samenwerken, organiseren & begeleiden en ontwikkelen. Elke week werken zij twee uur lang aan een ander thema. Het einddoel is om vier weken later een spelmiddag vorm te geven. Als de leerlingen alle onderdelen voldoende hebben afgesloten, krijgen ze een certificaat en mogen ze aan de slag op school als Citytrainer Junior.

“Super leuk dat ik nu spelletjes kan verzinnen voor groep 3!”

Op basisschool De Rietvink zijn ze enthousiast. “Je ziet de kinderen echt groeien. Het project draait niet alleen om lesgeven. Ze leren elkaar beter kennen, ze leren rollen verdelen en ze leren omgaan met conflictsituaties. Het was echt een supergoed traject.” Aldus, Lennart, leraar groep 8. Niet alleen de leraren zijn enthousiast, ook de kinderen zijn positief. Zo ook een leerling uit groep 8 van KBS de Driezwing: “Ik vond het lesgeven erg leuk en vond het heel leuk om te horen dat ik ben geslaagd en nu spelletjes kan verzinnen voor groep 3.”

Meer beweging

Door deel te nemen aan het Citytrainer Junior project beweegt de onderbouw meer en krijgen leerlingen de kans om te proeven van organiseren en voor een groep staan. Na de cursus komt er op elke school een Breda Actief Sportkliko. Hierin zitten ouderwetse en moderne spelletjes die de Citytrainers Junior kunnen gebruiken tijdens hun lessen.

Meer weten?

Meer informatie over de cursus Citytrainer Breda is te vinden op www.bit.ly/citytrainer. Voor vragen over de Citytrainer cursussen kun je contact opnemen via [email protected] of 076 – 52 33 555.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen