Bijeenkomsten voor mantelzorgers in 2019

Foto: StiB

Mantelzorgers zetten zich vaak 100% in voor hun naaste. Maar alleen als mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen, houden ze de zorg vol. Om ze daarbij te ondersteunen is er Steunpunt informele zorg Breda (StiB) met een breed aanbod van informatie en advies op maat.

In 2019 staan er weer een aantal interessante themabijeenkomsten gepland. Deelname is gratis. Aanmelden kan via [email protected] of 076- 750 32 00.

Activiteiten in 2019

Op 31 januari starten we met de themabijeenkomst ‘Samen in balans’ voor mantelzorgers en zorgvragers. Samen gaan zij aan de slag met rollenpatronen en de vraag hoe zij balans kunnen vinden in de hectiek van alledag. Ook in de maanden daarna zijn er interessante bijeenkomsten, bijvoorbeeld over ‘Palliatieve zorg bij mensen met een beperking’, ‘Vraag het de notaris’ over fiscale en juridische zaken en de bijeenkomst ’Help! Wanneer angst je leven beheerst’. Het Circus van de Mantelzorg op 12 april staat dit voorjaar in het teken van respijtzorg: de mogelijkheid om zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Hier is ook aandacht voor tijdens een bijeenkomst over respijtzorg & GGZ. Mantelzorgers zijn van harte welkom!

  • Meer informatie over mantelzorg-ondersteuning en het complete aanbod is te vinden op www.stib-breda.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden