Weddingplanner Martine: “Dingen doen waar ik 100% achtersta en waar ik energie van krijg.”

Foto: Bas Driessen photography

Wedding professional Martine van der Linden is een sparringpartner voor bruidsparen en is graag een helpende hand en gebruikt haar jarenlange ervaring om – met voorpret vooraf – van de ‘mooiste dag van je leven’ een eeuwige herinnering van te maken.

Trouwen is haar vak. De liefde maakt haar gelukkig! Zo helpt ze niet alleen de bruidsparen om de puntjes op de i te zetten, maar begeleid ze ook trouwlocaties en cateraars om zichzelf de presenteren en te verbeteren. Vanwege de bruiloft 10-daagse zet onze redactie deze veelzijdige ZZP’er graag in de spotlight.

Met ikbenmartine.nl is ze inmiddels al bijna 5 jaar ZZP’er:  “Ik wilde alleen nog maar dingen doen waar ik 100% achtersta en waar ik energie van krijg. Zelf kunnen kiezen met en voor wie ik wil werken.”

“Samen toewerken naar de grote dag.”

“Het intensieve contact met de bruidsparen geeft mij veel plezier.”, vertelt de Bredase weddingplanner. “Samen toewerken naar de grote dag en ook zorgen dat de voorbereiding ook een feestje is. Iedere opdracht is weer uniek.”

Met meer dan 10 jaar ervaring met bruidsparen, heeft ze genoeg ideeën en plannen voor de komende jaren. “Dit jaar heb ik een fantastische bruiloft mogen organiseren in Oostenrijk en was ik de weddingplanner van Hanneke & Maurice die op Breda Live zijn getrouwd. Verder ben ik erg trots dat ik de inhouse weddingplanner ben van o.a. STRND en Purple catering. En heb ik dit jaar LoveVibes gelanceerd. Een samenwerking tussen  trouwambtenaar (Carina Roemers), fotograaf (Bas Driessen) en ik (weddingplanner). Vanaf 2020 hanteren wij een vaste agenda met verschillende bijzondere locaties. In een periode van twee weken zullen wij vijf bruidsparen helpen met de dag van hun leven. We starten op Ibiza. Het zou TOP zijn als we dit concept de komende 5 jaar mogen uitrollen op de mooiste locaties. Verder wil ik de komende jaren meer trouwlocaties helpen die zich willen positioneren in de trouwbranche, meer bruiloften willen en hierin succesvol willen zijn.”

Leuke kanten van je werk?

“De mix is voor mij echt top. Aan de ene kant help ik bruidsparen bij de organisatie van de trouwdag. Er is niets mooiers om samen met het bruidspaar aan de slag te gaan om de dag te organiseren waar zij lang naar hebben uitgekeken. En aan de andere kant het commerciële stuk door trouwlocaties te adviseren bij de sales/marketing.”, vertelt de onderneemster passievol. ” Je merkt dat het voor locaties en cateraars waar ik nu voor werk als inhouse weddingplanner een grote meerwaarde is dat ze de kennis en kunde van een weddingplanner (met veel horeca ervaring) in huis hebben.”

Als ZZP’er kan het lastig zijn om onderscheidend te zijn. Waarin ben jij onderscheidend? “De mix van ervaring is denk ik mijn kracht. Ik heb jaren lang in de horeca gewerkt, waar ik uiteindelijk ook mijn eigen zaak heb mogen runnen. Ik ben rete enthousiast en ga voor voorpret en de ultieme creatie. Ik deal met het grote plan en weet echt alles van de puntjes op de i.”

Advies voor ZZP’ers: focus op waar je naar toe wilt

Steeds meer personen kiezen voor een bestaan als zelfstandig professional. Hoe heb jij die stap ervaren en wat is je advies voor andere ZZP’ers?

“ZZP’er zijn geeft mij veel flexibiliteit. Toch kan het soms ook eenzaam zijn. Een kletspraatje bij de koffiemachine is er niet. Ik sta ook altijd ‘AAN’ en moet echt ruimte in mijn agenda vrijhouden om echt even helemaal niets te doen. Doe waar je goed in bent en besteedt uit waar je niet goed in bent of geen energie van krijgt. Je hoeft niet alles alleen te doen. Focus op waar je naar toe wilt.”

Martine heeft een heel netwerk om haar heen verzameld en staat er niet alleen voor. “In het begin dacht ik dat ik overal goed in moest zijn. Van administratie, social media tot bouwen van een site. Gelukkig heb ik snel toffe mensen om mij heen kunnen verzamelen die mij helpen, want het kost tijd als je dingen moet doen waar ik geen energie van krijg. In de trouwbranche is samenwerken een must. Ik steek liever tijd in dingen waar ik echt goed in ben en waar ik een big smile van krijg.”

Breda Nieuws Bruiloft 10-daagse

Reacties

Cookieinstellingen