Nieuwe beweegmogelijkheden ontdekken tijdens het Beweegprogramma

Foto: Breda Actief

Vandaag start het Beweegprogramma speciaal voor 55-plussers die een beperking of aandoening hebben en op zoek zijn naar mogelijkheden om toch te kunnen bewegen. Tijdens het programma maken zij 8 weken lang elke week kennis met een andere beweegmogelijkheid.

Tijdens het Beweegprogramma, dat dit jaar in de Bredase wijken Westerpark/Tuinzigt plaatsvindt, maken de deelnemers kennis met verschillende beweegmogelijkheden. Daarbij wordt er per deelnemer gekeken wat de lichamelijke mogelijkheden zijn. Het programma duurt 8 weken waarin de ‘plussers’ elke woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur samen een andere beweegmogelijkheid uitproberen. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende (sport)aanbieders. Zo ontdekken de deelnemers wat ze leuk vinden, maar is het sociale karakter van de activiteiten en de verbinding met buurtgenoten ook belangrijk.

Samen in Beweging

Het Beweegprogramma is onderdeel van het project Samen in Beweging en wordt elk jaar in een ander Bredaas gebied opgestart. Dit jaar is het speciaal gericht op de wijkbewoners van de Haagpoort, Heilaar, Tuinzigt en Westerpark. Het programma is een samenwerking tussen Breda Actief, Gemeente Breda, opleiding Fysiotherapie van Avans en de beweegaanbieders in de wijk.

Aanmelden en meer informatie

Deelname aan het Beweegprogramma kost €15,- (BredaPas: €7,50). Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] Neem voor meer informatie contact op met Joan Kuipers via 076 523 35 55.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden