Sinterklaascadeautjes voor Voedselbank Brabant

Foto: Stichting HORNBACHhelpt

Zonder pakjes geen pakjesavond. Daarom brachten vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt vandaag een bezoek aan het regionaal distributiecentrum van de Voedselbank in Tilburg. Daar overhandigden zij knutselpakketten, bestemd voor kinderen voor wie pakjesavond niet vanzelfsprekend is.

Klussen, dat kunnen ze bij HORNBACHhelpt als de beste. En dus klusten de vrijwilligers van de stichting afgelopen week honderden knutselpakketten in elkaar. “Dat hebben we met liefde en plezier gedaan”, vertelt Boy van der Looij van Stichting HORNBACHhelpt. “Sinterklaas moet een feest zijn voor alle Nederlandse gezinnen. Maar cadeautjes zijn helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daar wilden wij graag verandering in brengen. In overleg met de Sint en zijn Kluspieten hebben we deze unieke doe-het-zelf cadeautjes samengesteld.”

Heerlijk avondje
De Voedselbank is blij met de actie van HORNBACHhelpt, die Pakjesavond voor vele tot een heerlijk avondje maakte. “Deze actie is geweldig”, reageert Johan Beerens, vrijwilliger bij het regionaal distributiecentrum Voedselbank Brabant enthousiast. “Het hele jaar door maken 550 tot 600 gezinnen gebruik van onze hulp. Maar tijdens de feestdagen is de kloof tussen rijk en arm extra zichtbaar. Deze actie dicht die kloof voor deze kinderen een beetje. Hartelijk bedankt HORNBACHhelpt!”

Over Stichting HORNBACHhelpt      
Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden