5 coronaproof date ideeën voor Bredase singles

Foto: Pixabay

Tijdens de pandemie wordt er veel van ons gevraagd. Terwijl de maatregelen worden aangescherpt, blijven we allen vaker en meer thuis – zoals het wordt aanbevolen. De keerzijde is dat we onssociale leven in Breda on hold zetten.

De horeca ging op slot, evenementen zijn verboden en teamsporten zijn niet meer mogelijk. Vanzelfsprekend zijn het de risicogroepen die zichzelf (vrijwillig) isoleren, maar dat zijn niet de enige Bredanaren die het mentaal zwaar hebben. Laten we ook de ondernemers niet vergeten en natuurlijk de alleenstaanden. In een tijd waarin de single inwoners van Breda het meest een portie liefde kunnen gebruiken, voelen ze zich geïsoleerder dan ooit. Tijdelijk moeten ze de avontuurlijke date ideeën opzij zetten, en gaat veiligheid boven spontaniteit. Maar dat betekent niet dat daten helemaal niet mogelijk is.

Daten op twee armlengtes afstand is misschien niet het leukste idee, maar het liefdesleven uitstellen tot na de gedeeltelijk lockdown is nog veel erger. Daarom hebben we een aantal coronaproof date ideeën samengesteld voor Bredase singles.

Het straatmuseum van Breda

Blind Walls Gallery is hét straatmuseum van Breda met een collectie van meer dan 80 muurschilderingen die gemaakt zijn door internationale kunstenaars. Laat je inspireren door de schilderingen die stuk voor stuk zijn gebaseerd op een Bredaas verhaal dat bij de locatie hoort. Door de coronamaatregelen zijn alle tours met een gids geannuleerd, maar dat neemt niet weg dat je de  schilderijen zelf op een fietsdate kunt ontdekken.

Kerstcircus van Breda

Deze winter zorgt het Kerstcircus van Breda voor een plezierige voorstelling – coronaproof. Van vrijdag 18 december tot en met woensdag 30 december 2020 is dit de ideale locatie voor een date die je niet snel zal vergeten. Van de raket-act tot de motoren die racen in een stalen kogel: dit Kerstcircus is heel wat anders dan Netflix en bankhangen.

Wandel ’s avonds door de kerstverlichte binnenstad

Hoe romantisch, Breda wordt nu al voorzien van kerstverlichting in de binnenstad. Vanaf 11 november kun jij met je date gaan wandelen (wel afstand van elkaar houden) in de verlichte binnenstad van Breda. Houdt er wel rekening mee dat ze tot 23.00 uur aanblijven.

Ontdek de wandelroute Mastbos

Als we het over een uniek stadsbos hebben, dan gaat het natuurlijk over het Mastbos. Voor de vele dagjesmensen die het bos bezoeken is het een natuurgebied die zijn gelijke niet kent in de regio. De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de wandelroute van het Mastbos zelfs geselecteerd als een van de mooiste boswachterspaden van Nederland. Perfect voor een coronoproof wandeling met je date, hoewel je wel mag oppassen voor de drukte.

Rondvaart over de singels

De schoonheid van Breda ervaar je eigenlijk het beste vanaf het water. Tijdens een rondvaart over de singels vaar je langs het centrum, maar tegelijkertijd ben je ver weg van de drukte van de stad. Een rondvaart in Breda is een coronaproof belevenis en perfect voor een date. Houdt er wel rekening mee dat men met minder passagiers per boot vaart, dus reserveer jullie plek ruim op tijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden