Week tegen Kindermishandeling moet Bredase ogen openen voor misbruik

Foto: Veilig Thuis

De Week tegen Kindermishandeling is op maandag van start gegaan. In deze week is er extra aandacht voor kinderen die worden mishandeld, verwaarloosd en misbruikt. Op verschillende manieren zal landelijk aandacht worden gevraagd voor kindermishandeling en het opmerken van signalen.

De campagne voor de week gaat dit jaar door met het initiatief ‘Open je ogen voor kindermishandeling’. Het is een landelijk initiatief van Veilig Thuis Utrecht. Diverse bekende Nederlanders hebben zich achter het initiatief geschaard zoals cabaretière Karin Bloemen, zanger Jim Bakkum en vlogger Nienke Plas.

Tijdens deze week wordt door Veilig Thuis extra aandacht voor signalen die kunnen wijzen op kindermishandeling. Volgens Krijnie Schotel, bestuursvoorzitter van Veilig Thuis Utrecht is dat belangrijk: “Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om de cirkel van geweld te doorbreken. Open je ogen, durf het te zien en kom in actie. Ook als je twijfelt. Weet je niet zo goed wat je kunt doen, bel dan Veilig Thuis om je zorgen te bespreken en om advies te vragen.”

Wie in Breda vermoed een signaal te hebben opgemerkt, bijvoorbeeld blauwe plekken, kan daar open over praten via een anoniem telefoonnummer: 0800 2000. Ook kan je chatten op de website van Veilig Thuis. Het initiatief duurt nog tot en met 22 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden