Koopwoning van de week: familiehuis uit de jaren ’30 op loopafstand van centrum Breda

Foto: Schonck, Schul & Compagnie

We hebben een pareltje: een gezellig familiehuis uit de jaren ’30 aan een knus pleintje, op loopafstand van het centrum van Breda. De woning heeft maar liefst vijf slaapkamers en een heerlijke tuin op het zuidwesten.

Bij aankomst in de wijk Sportpark voel je de echte jaren 30-sfeer: gemoedelijke, mooie woningen met erkers en glas-in-loodramen.

  • Nieuwsgierig? Dan zien we je graag snel voor een bezichtiging! Voor foto’s en extra informatie ga je naar Schonck, Schul & Compagnie

ENTREE

De woning heeft een fraai aangelegde voortuin. Binnen is de hal voorzien van een vloertegel in een rustige kleurstelling. Hier bevindt zich ook de trap naar de eerste verdieping. Het toilet is gerenoveerd in de oorspronkelijke jaren 30-stijl met een granito tegelvloer en fraaie wandtegels. In de hal is onder de trap een diepe kelderkast. De meterkast naast de voordeur is voorzien van nieuwe groepen en een aardlekschakelaar.

WOON/EETKAMER

Deze woonkamer heeft alles waar je blij van wordt. Veel lichtinval, glas-in-loodramen, een fraaie erker, een allesbrander en een mooie originele parketvloer die kortgeleden geïsoleerd is. Vanuit de erker aan de voorkant heb je uitzicht op het pleintje. De achterzijde van de woonkamer heeft openslaande deuren naar de tuin. Met de eettafel bij de opengeslagen tuindeuren, maak je op warme zomerse dagen, de tuin onderdeel van de leefruimte. Dankzij het zonnescherm over de volle breedte van het huis is het dan zowel binnen als buiten goed toeven.

KEUKEN

De open keuken is recentelijk vernieuwd en voorzien van een prachtig composiet aanrechtblad, een 5-pits gaskookplaat met afzuigkap, afwasmachine, combimagnetron en diverse lades en bovenkastjes. Ook vanuit de keuken heb je toegang tot de tuin.

EERSTE VERDIEPING

We vervolgen onze weg via de hal naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich twee grote slaapkamers en een kleinere. De grote slaapkamers hebben beide originele inbouwkasten.

Slaapkamer I is de grootste en ligt aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een mooie houten vloer. Slaapkamer II is ook lekker ruim en ligt aan de achterzijde. Deze kamer heeft een eigen wastafel. Slaapkamer III is de kleinste, ligt aan de voorzijde van de woning en wordt momenteel gebruikt als kastenkamer.

BADKAMER

De royale badkamer, eveneens gerenoveerd, is geheel betegeld en voorzien van een inloopdouche met glasdouchewand en thermostaatkraan, moderne duo-wastafel met spiegel, hangtoilet en designradiator. Een raam aan de tuinzijde geeft prettig natuurlijk licht.

TWEEDE VERDIEPING

Middels een vaste trap kom je aan op de zolderverdieping, waar op de overloop plek is voor een wasmachine, een droger en waslijnen. Ook zijn hier nog twee sfeervolle slaapkamers gemaakt. Slaapkamer IV ligt aan de voorzijde en heeft een speelse lichtinval door de kopgevelramen en Velux-dakramen. Er is bergruimte onder de knieschotten. Slaapkamer V is voorzien van een grote dakkapel met uitzicht op de tuin aan de achterzijde. De kamer heeft een uitstortgootsteen en is voorzien van vaste kasten. Via een losse trap op de overloop bereik je de vliering op stahoogte met veel extra bergruimte.

TUIN

Fijne zonnige tuin op het zuidwesten met klinkers en beplanting. Hier kan je heerlijk relaxen, zowel in de zon als in de schaduw. Achter in de tuin is een stenen berging en een achterom voorzien van een afsluitbare poort.

DE WIJK

Sportpark (officieel Breda-Oost) is een prachtige jaren 30-wijk. De wijk is genoemd naar de Olympische spelen in Amsterdam van 1928 en het Tennisplein is aangelegd volgens de stedenbouwkundige principes van de Oostenrijkse architect Camillo Sitte (1843-1903). De straten die op het plein uitkomen, verspringen, wat een gezellig en besloten pleintje oplevert. De huizen met erkers en glas-in-loodramen zijn nog steeds erg geliefd. Sportpark is een rustige wijk, grenzend aan het mooie Wilhelminapark, vlakbij het centrum van Breda. Ook het Markdal en het Mastbos zijn op fietsafstand. Het is een kinderrijke wijk, wat veel gezelligheid met zich meebrengt. Het Tennisplein zelf biedt een ideale speelplek voor de kleintjes. Lagere en middelbare scholen zijn om de hoek.

BIJZONDERHEDEN

  • Glas-in-loodramen
  • Overal dubbel glas
  • Oude paneeldeuren
  • Onder de huidige vloerbedekking van 4 slaapkamers ligt nog een originele houten vloer.
  • Centrale én rustige ligging

Meer informatie

  • Voor foto’s en extra informatie ga je naar Schonck, Schul & Compagnie
  • Zelf een (koop)woning in de picture zetten, neem dan contact op.
  • Zelf als makelaar het aanbod in de spotlight zetten? Neem contact op voor de mogelijkheden met [email protected] of bel naar 06 – 36 11 53 48.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen