Kinderen uit Breda maken kennis met het leven van een echte militair

Foto: Thushara Verhoeven

Op zondag 21 maart lieten 17 cadetten van de KMA bijna 100 kinderen uit Breda en Etten-Leur op diverse locaties kennis maken met het leven van een echte militair. Dat deden ze met de stichting ‘Petje af’ die kinderen helpt zoeken naar hun eigen talenten en mogelijkheden.

Het doel is zelfvertrouwen ontwikkelen en daarmee een positief zelfbeeld want ieder kind verdient een gelijke kans om zich te ontwikkelen voor een kansrijke toekomst. En de cadetten bleken daarvoor inspirerende rolmodellen. Cadet-korporaal Claudia vertelt over de ontzettend leuke middag die deze kinderen hadden. “We hebben ze het echte soldatenleven laten ervaren, en daar hoort natuurlijk ook een stukje terreinwerk bij. Ze hebben ook kunnen proeven van soldatenvoedsel, wat eigenlijk heel goed in de smaak viel. Ook hebben ze geleerd hoe ze een onderkomen moeten bouwen en hoe het is om met die ontzettend zware rugzak te lopen. In één middag zijn de kids omgetoverd tot echte soldaten in spé, inclusief camouflage op het gezicht.” Op haar vraag wat de kinderen hebben geleerd, was het antwoord: “Heel veel! Maar vooral dat soldaten altijd heel stoer kijken en dat de kipgehaktballetjes met rijst superlekker zijn!”. Dank zij Petje af kregen de kinderen een kijk in de wereld van deze professionals. En de cadetten meenden al toekomstige collega’s te herkennen!

Kadet-korporaal Joeri licht toe dat dit initiatief bottum up vanuit de cadetten zelf kwam. Zij staken de koppen bij elkaar om juist in deze crisistijd in hun vrije tijd iets extra’s te kunnen betekenen voor de maatschappij. Collega Don voegt daaraan toe: “Als aspirant-officier is het immers juist echte inzet wat ons motiveert.” De cadetten hebben eerder al steun verleend bij het Amphia ziekenhuis en bij de inrichting van een GGD vaccinatiestraat. Ze kijken terug op een mooie zondag. “Het was ontzettend leuk om te zien hoe blij en geïnteresseerd de kids waren! Die komen er wel!”

En stichting Petje af, die kan zeker nog vrijwilligers gebruiken om de inzet voor deze kinderen mogelijk te maken. Help hen om de kansenongelijkheid in het onderwijs te compenseren en ieder kind een veilige, stabiele leeromgeving te bieden. Bent u geïnteresseerd, meld u dan aan via www.petjeaf.nl/meedoen, bel 088- 3301137 of stuur een email aan [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden