Amphia update: 47 coronapatiënten in behandeling, ook landelijk een daling op de IC

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 47 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 16 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 10 mei 2021 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 6 mei 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 47 patiënten (-13) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 16 (-4) op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Aantal coronapatiënten op ic’s daalt voor vijfde dag op rij

Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is opnieuw gedaald, met 10 patiënten. Op dit moment liggen er 757 patiënten met corona op de ic’s, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronapatiënten op de ic’s afneemt.

Het aantal Covid-19-patiënten op de verpleegafdelingen nam wel toe, met 62. In totaal liggen nu 2487 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen, zo meldt het ANP. Dat zijn er 52 meer dan een dag eerder. Het totale aantal opgenomen coronapatiënten blijft nu al wel voor de derde dag op rij onder de 2500. Ook vergeleken met vorige week maandag en de drie maandagen ervoor is het totale aantal opnames gedaald.

Naast het aantal mensen dat op dit moment in de ziekenhuizen ligt, is ook het aantal nieuwe opnames per dag van belang. Op de intensive cares lijkt het aantal nieuwe opnames te dalen. Gemiddeld werden er afgelopen zeven dagen 39 nieuwe coronapatiënten per dag opgenomen op de ic’s en dat zijn er 9 minder dan de week ervoor. Op de verpleegafdelingen is hetzelfde te zien. Het gemiddelde aantal nieuwe opnames van coronapatiënten per dag was daar afgelopen week 228, een daling van 31 opnames vergelijken met een week eerder.

Volgens het LCPS neemt de totale ziekenhuisbezetting komende periode “langzaam verder af”. De bezetting op de intensive cares is volgens het LCPS stabiel, maar hoog, waardoor de reguliere zorg nog steeds onder druk staat.

Maandag werd duidelijk dat het kabinet naar alle waarschijnlijkheid niet deze week, maar pas volgende week maandag beslist of versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf woensdag 19 mei kunnen doorgaan. Dinsdag besluit het kabinet aan welke voorwaarden dan voldaan moet worden om de versoepelingen door te voeren. Vermoedelijk gaat het om dezelfde criteria die het Outbreak Management Team (OMT) hanteert, namelijk een daling van 20 procent van de opnames voor ziekenhuizen en ic’s.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden