Je voelt het aan alles… vandaag is het Blue Monday

Foto:

Het is ‘Blue Monday’ en daarmee de meest deprimerende dag van het jaar waarop veel mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Blue Monday

Het is vandaag weer de derde maandag van het nieuwe jaar. De dag die sinds enkele jaren ook bekend staat als Blue Monday. Volgens eigen zeggen heeft de Britse psycholoog Cliff Arnall via een wetenschappelijk verantwoorde formule deze dag uitgevonden. In 2005 vond hij deze formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou onder andere te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en de vakanties ver weg lijken.

Geen deprimerend weer

Gelukkig wordt het vandaag geen depressief weer. Volgens de website Weeronline.nl is het vandaag overwegend droog, de zon schijnt af en toe en het wordt vrij zacht. Het grauwe en mistige weer van de afgelopen periode is daarmee even verdwenen. Een matige, in het noorden soms vrij krachtige, noordwestelijke wind zorgt ervoor dat er geen mist kan ontstaan. “De blauwe lucht en het zonlicht kunnen ons humeur morgen dus wat verbeteren. Ook hoeven we niet te blauwbekken, want het is vrij zacht met maxima rond 9 graden. Handschoenen en mutsen zijn op Blue Monday dus zeker niet nodig. Maandagavond is waar het opklaart ook nog eens een mooie volle maan te zien”, aldus Weeronline.

Tip om Blue Monday door te komen

‘Geluksprofessor’ Van Hees gaf enkele jaren geleden enkele goede tips om Blue Monday door te komen. Zo kun je zorgen voor een kleurrijk ontbijt met extra fruit. Ga lekker de deur uit en ga even wandelen of een stukje fietsen. En laat je lekker helemaal gaan en zing bij voorbeeld uit volle borst mee met je favoriete liedje op de radio. Via de onderstaande link lees je het hele artikel met nog meer tips en adviezen.

Reacties

Cookieinstellingen