Weekendweer: vooral zaterdag prima weer om eropuit te trekken

Foto:

Het is warm voor de tijd van het jaar. Niet alleen vandaag en dit weekend, maar zeer waarschijnlijk ook volgende week. Zaterdag is er veel ruimte voor de zon. Zondag kunnen enkele stevige buien vallen, maar dan is de temperatuur nog wat hoger dan zaterdag. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag bestaat het weerbeeld uit wolken, zon en een enkele bui. Bij buien is een kleine kans op een klap onweer. Met 17 graden in het noorden tot 20 graden in Zuid-Nederland is het zacht voor eind oktober. Maxima van 13 of 14 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Het weer van vandaag in meer detail lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag zonnigste dag van het weekend
Op de eerste dag van het weekend wordt het 17 graden in het noorden tot 19 graden in het zuiden van het land. Daarbij waait een matige zuidwestenwind. Aan zee, vooral in het noordwesten, is de wind vrij krachtig, 5 Bft.

Het wordt een prima dag om eropuit te trekken, want op de meeste plaatsen blijft het droog met een afwisseling van wolken en zon. Een enkele bui in vooral het westen en noorden van het land is niet uitgesloten. Ga je in deze delen van het land voor een lange wandeling of fietstocht dan is het verstandig af en toe de neerslagradar te raadplegen.

Zaterdagavond verdwijnt de buienkans en in de nacht naar zondag is het droog. Wie deze nacht op stap gaat hoeft geen warme winterjas mee te nemen, want kouder dan een graad of 12 wordt het niet.

Zondag in het zuiden 20 of 21 graden
Op de tweede weekenddag komt de temperatuur mogelijk nog iets hoger uit dan op de eerst met in Zuid-Nederland 20 of 21 graden. Elders wordt het 18 of 19 graden. De wind is matig van kracht en waait uit het zuiden of zuidoosten. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en slechts af en toe zon.

Heb je buitenplannen voor deze dag? Hou dan vooral later op de dag rekening met enkele stevige buien. Vooral in het zuiden van ons land kan daarbij ook onweer voorkomen.

Volgende week blijft het uiterst zacht voor eind oktober
Ook na het weekend blijft het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met maxima veelal tussen 17 en 20 graden. In Zuid-Nederland kan het maandag opnieuw 21 graden worden en ook in de tweede helft van volgende week zijn er kansen op ruim 20 graden. Het weerbeeld is licht wisselvallig met zonnige momenten, maar ook dagelijks kans op een bui.

Bron: Weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen